Előző 480. Európa bajnokság Következő

Magyarország
  3:3  
(1:1)
Svédország

Időpont: 1973.06.13. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Lo Bello, olasz Nézőszám: 75000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Kozma Mihály /9 , Kindvall/37 , Sandberg/55 , Vidáts Csaba /59 , Zámbó Sándor /71 , Edström/76

Cserék: Tóth András  -> Kocsis Lajos  /46 , Kozma Mihály  -> Szőke István  /46 , B. Magnusson -> Torstensson /46 , Edström -> C. Andersson /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Mindenképpen győznünk kellett a továbbjutáshoz.


Most is nagyon jól kezdett a válogatott. Sőt gyors vezetéshez is jutottunk. Akkora energiával vetették magukat a játékba labdarúgóink, hogy úgy tünt elsöpörjük a svédeket a továbbjutás útjából. Sajnos a gól után most is, mint már annyiszor, kicsit visszafogottabbá vált a játékunk. S ugyan úgy ahogy más találkozókon is lassan feljött az ellenfél. A félidő végére már ők voltak a meghatározók és egyenlíteniük is sikerült.
A második játékrészben kicsit magára talált a cserékkel frissített magyar csapat. Már az első tízpercben sikerült sok helyzetet kialakítanunk, de gól egyikből sem lett. Amikor azonban rohamaink kicsit alább hagytak a svédek azonnal lecsaptak és ők szereztek vezetést. A közönség elemi erővel kezdte bíztatni válogatottunkat és mintha ez ismét energiával töltötte volna fel a labdarúgókat. Előbb egyenlítettünk, majd az újabb gól már az előnyünket jelentette. Támadásaink eredménye volt az a szabadrúgás is amelyet pár perccel a vezető gól után Kocsis  végzett el, de sajnos nem a hálóba, csak a kapufára lőtte. Ismét pár perc telt el és most a svédek kerültek helyzetbe a kapunk előtt. Viszont az ő fejesük az egyenlítést jelentette a számukra.


A csoport mérkőzések után három együttesnek volt nyolc pontja. Magyarországnak (12-7), Svédországnak (15-8) és Ausztriának (14-7). A kiírás szerínt ebben az esetben a gólkülönbségek döntöttek. Ez azt jelentette, hogy mi kiestünk a másik két csapatnak viszont egy harmadik mérkőzésen kellett eldöntenie a továbbjutást. Ezen a svédek 2-1 arányban nyertek.
Úgy estünk ki, hogy egyetlen egyszer sem veszítettünk! Mind a három másik csapat elszenvedett vereséget. Sajnos viszont nem győztünk eleget és még Máltát is mi vertük meg a legkevesebb góllal.
A világbajnokságot most is nélkülünk rendezték. 
 
Előzmények
Válassz a listából