Előző 479. Válogatott találkozó Következő

NDK
  2:1  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 1973.05.16. Helyszín: Karl-Marx-Stadt, Ernst Thälmann-stadion Térkép
Vezette: Szarka, csehszlovák Nézőszám: 42000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Vidáts Csaba /6 , Streich/35 , Streich/53

Cserék: Fábián Tibor  -> Török Péter  /65 , Fazekas László  -> Kozma Mihály  /65 , Várady (Váradi) Béla  -> Dunai II. (Dujmov) Antal  /65 , Streich -> Vogel /76

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Mindkét csapat főpróbának szánta ezt a mérkőzést a sorsdöntő VB selejtező összecsapások előtt.


A találkozó jól kezdődött a számunkra. Lendületesen kezdtünk és alig telt el öt perc már megszereztük a vezetést. Kocsis  indította Bené t, aki megugrott és Vidáts hoz továbbított ő pedig a hazaiak kapujába rúgta a labdát. A németek nem estek kétségbe, nem kapkodtak, hanem fegyelmezetten játszottak tovább. Egyre inkább bele lendültek és lassan az történt a pályán amit ők akartak. Időközben mi kihagytunk néhány kínálkozó gólszerzési lehetőséget. A vendéglátók viszont sikeresen ostromolták a kapunkat. Az egyenlítést egy nagyon erősen meglőtt a bal felső sarokba vágódó labda jelentette.
A második félidőt már nagyobb energia bedobással kezdte a hazai csapat és nagyon gyorsan előnyhöz is jutott. A háromas csere kicsit felrázta válogatottunkat, de csak lövésekre futotta, gólra nem. Teljesen tiszta helyzetben a kapusba, majd a kapufára lőttük a labdát.


Nos a főpróba a német válogatottnak sikerült jobban. 
 
Előzmények
Válassz a listából