Előző 440. Világbajnoki selejtező Európa, 2. csoport (9. VB Mexikó) Következő

Magyarország
  2:0  
(1:0)
Csehszlovákia

Időpont: 1969.05.25. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Bentu, román Nézőszám: 80000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sós Károly 

Góllövők: Dunai II. (Dujmov) Antal /12 , Albert Flórián /89

Cserék: Dobiás -> Pivarník /8 , Noskó Ernő  -> Farkas János  /19 , Szőke István  -> Fazekas László  /52

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Nekünk ez volt az első selejtező mérkőzésünk, míg a csehszlovákok már túl voltak három találkozón, amelyből két idegenbeli és egy hazai győzelmük született. Válogatottunk is jól akart kezdeni, hogy megalapozza, a mégjobb folytatást.
A 13 szerepelt játékos közül csak ketten nem az FTC és az Ú.Dózsa játékosai voltak.


Nagyon lelkesen és nagy becsvággyal kezdett a csapat. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen még el sem telt az első negyed óra, amikor már vezettünk. Nagyon változatos küzdelem kezdődött ezután, amelyben mi szerepeltünk jobban, hiszen többször is csak a szerencséjének köszönhette a vendég csapat, hogy nem terhelte újabb gól a hálójukat.
A második félidőben tovább folyt az izgalmas csata. Labdarúgóink rendkívül energiákat mozgósítva küzdöttek. Minden elképzelhetőt megpróbáltak, de úgy tünt hiába a győzelem egygólos marad. Az utolsó percekben azután siker koronázta az erőfeszítéseket és Albert  fejese a csehszlovák kapuban landolt.


A mérkőzés végülis nem csak szép, de eredményes játékot is hozott. Az azonban látható volt, hogy a világbajnoki jó szerepléshez még sokat kell javulni. 
 
Előzmények
Válassz a listából