Előző 625. Válogatott találkozó Következő

Ausztria
  0:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1988.08.31. Helyszín: Linz, Linzer-stadion Térkép
Vezette: Bo Karlsson, svéd Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők:

Cserék: Dajka László  -> Kovács Ervin  /46 , Wohlfahrt -> Konsel /46 , Baumeister -> Glatzmayer /46 , Pacult -> Kern /46 , Vincze István  -> Hajszán Gyula  /54 , Sass János  -> Szalma József  /65 , Zsak -> Madlener /86

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Alig két évvel az 1986-os világbajnokság után ismét Mezey György  ült a kispadra. Ez idő alatt négy szakembert "fogyasztott el" a válogatott.
Máris lehetőség kínálkozott, hogy az előző mérkőzésen elszenvedett súlyos vereségért revansot vegyünk. Ez a találkozó volt a 129. alkalom, hogy a két válogatott egymás ellen pályára lépett. Nem volt két másik nemzet a világon, amelyik ilyen sorozattal dicsekedhetett. De nekünk, "sógoroknak", ez természetes.


Ezen a találkozón hiába várták a hazai szurkolók csapatuktól a Budapesten mutatott játék megismétlését. Küzdelmes, de nem túlzottan izgalmas volt a játék. Akadtak olyan pillanatok, amelyekben úgy látszott, hogy a mérkőzés nem marad gól nélküli. Leginkább a 69. percben álltak közel a vendéglátók a gól megszerzéséhez. Ekkor büntetőhőz jutottak, de Polster elszalasztotta az alkalmat és a labdát a kapufára lőtte.


Mezey György második kapitányi "korszaka" nem kezdődött rosszul. A hazai 0-4 után az idegenbeli döntetlen az osztrákok ellen legalábbis jó eredménynek számított. 
 
Előzmények
Válassz a listából