Előző 624. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  0:4  
(0:1)
Ausztria

Időpont: 1988.05.17. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Prokop, NDK-beli Nézőszám: 8000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bálint László 

Góllövők: Marko/20 , Hasenhüttel/57 , Marko/80 , Marko/87

Cserék: Baumeister -> Stöger /46 , Pacult -> Hasenhüttel /46 , Wohlfahrt -> Konsel /46 , Vincze István  -> Esterházy Márton  /58 , Sass János  -> Kozma István  /67 , H. Weber -> Schöttel /80 , Willfurth -> Werner /80 , Fitos József  -> Keller József  /86

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Régi nagy riválisunkkal találkoztunk. Hároméve otthon vertük a "sógorokat" három góllal, négyéve pedig ugyanitt, nálunk győztünk ellenük. Bizakodva készültünk tehát erre a találkozóra is.


Ezen a mérkőzésen azonban gyorsan kiderült, hogy most nem "teremhet nekünk babér". A vendégek ötletesen, látványosan játszottak. Nemcsak technikailag, de erőnlét szempontjából is felül múltak bennünket. A mérkőzés végén, már biztos kétgólos előny bírtokában is lendületes és eredményes támadásokat vezettek. Az eredmény elszomorító volt.


Ennyire simán régen, 1932 óta nem szenvedtünk vereséget a "sógoroktól". (ők pedig idegenben 1951-ben értek el utoljára győzelmet ilyen különbséggel.) Olaj volt a tűre, hogy hazai pályán kellett végig szenvedni a nézőknek a stadionban és a televízió előtt a csapat szánalmas vergődését.


A vereség három búcsút is vont maga után. Lemondott az MLSZ elnöke, lemondott Bálint László  technikai igazgató, aki tulajdonképpen a szövetségi kapitányi feladatokat látta el és ezt a technikai igazgatói posztot meg is szüntették. 
 
Előzmények
Válassz a listából