Előző 589. Világbajnoki selejtező, Európa 5. csoport (13. VB Mexikó) Következő

Magyarország
  3:1  
(0:1)
Ausztria

Időpont: 1984.09.26. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Vautrot, francia Nézőszám: 45000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők: Schachner/24 , Nagy Antal /50 , Esterházy Márton /62 , Kardos József /78

Cserék: Csuhay József  -> Sallai Sándor  /46 , Gasselich -> Hörmann /65 , Gisinger -> Drabits /76

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Legrégebbi ellenfelünkkel most a selejtezők során is összehozott a sors. Ezzel együtt még több okunk volt komolyan készülni a mérkőzésre. Volt mit törlesztenünk is, hiszen már 1976 óta nem tudtuk legyőzni a "sógorokat".


A játék kezdete után azonnal látszott, hogy válogatottunk taktikailag alaposan felkészült. A csapat minden tagja embert fogott. Nem hagytuk "élni", "levegőhőz jutni" a vendégeket. Az állnadó, szoros őrizet nem csak a támadásokat, de még a nyugodt labdakezelést is lehetetlenné tette számukra. Sikerült is rendkívüli mértékben megzavarni az osztrák játékosokat, akik nagyon sok hibát követtek el. Ez talán még a mieinket is meglepte, mert nem tudták kihasználni ezeket a lehetőségeket. A védelmünk hibáját viszont kihasználták a vendégek. Így hiába irányítottuk a mérkőzést a szünetben ők örülhettek az egygólos előnynek.
Csapatunk azonban nem vesztette el a fejét. A második félidőben is tovább folytatta a fegyelmezett, szoros emberfogást és ennek kezdett is beérni az eredménye. Előszőr, nem sokkal a kezdés után sikerült egyenlítenünk, majd hamarosan a vezetést és a találkozó végén a győzelmet is megszereztük.


Nem várt szép siker a selejtezők nyitányán. A nagyon fontos első mérkőzés tehát jól sikerült. 
 
Előzmények
Válassz a listából