Előző 590. Világbajnoki selejtező, Európa 5. csoport (13. VB Mexikó) Következő

Hollandia
  1:2  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 1984.10.17. Helyszín: ismeretlen
Vezette: Daina, svájci Nézőszám: 27000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők: Kieft/21 , Détári Lajos /26 , Esterházy Márton /55

Cserék: Garaba Imre  -> Csongrádi Ferenc  /46 , Van Basten -> Houtman /66 , Valke -> E. Koeman /67 , Kiprich József  -> Bodonyi Béla  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Hollandiának jó csapata volt. Ezt mi tudtuk. De ekkor már nekünk sem volt lebecsülendő a válogatottunk. Ezt mintha a hollandok nem nagyon tudták volna. Kicsit fölényesen készülődtek a mérkőzésre.
Nálunk sokan latolgatták. Egy világbajnoki selejtezőn idegenben, ráadásul egy erős csapat ellen, vajon döntetlenre kell játszani? A szövetségi kapitány úgy gondolta, nem feltétlenül.


Most is, mint az előző mérkőzésen azt a módszert alkalmaztuk amely sok mozgásos, mindenkit megtámadó, rendkívül eredményes, de ugyanilyen mértékben fárasztó is. A labdát felhozó hazai játékosokat már a saját térfelükön megtámadtuk. Ha valaki mégis átjutott a középpályásokson, akkor következtek még csak a védők. Most is mint az előző találkozón az ellenfél az első félidő közepe táján minden igyekezetünk ellenére megtalálta a kapunkat és a hállóba juttatta a labdát. De ugyanúgy mint az előző találkozón ez a gól semmit nem változtatott a taktikánkon, játszottuk tovább a saját játékunkat és ugyanúgy mint akkor meg is lett az eredmény. Még a félidő vége előtt sikerült egyenlítenünk.
A második játékrészben tovább folytattuk a fegyelmezett munkát és megszereztük a vezetést, majd a győzelmet is. (Most is mint az előző találkozón kétgólos lehetett volna a győzelmünk, de Varga  kihagyott egy 11-est.)


Az utóbbi évtizedek legértékesebb győzelme volt ez, ami a tétmérkőzéseket illeti. Idegenben ilyen nagy nevű játékosokból álló, remek játékerőt képviselő válogatott ellen győzni igazán nagy fegyverténynek számított. 
 
Előzmények
Válassz a listából