Előző 465. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  0:2  
(0:0)
NSZK

Időpont: 1972.03.29. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Lo Bello, olasz Nézőszám: 55000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Breitner/68 , U. Hoeness/88

Cserék: Heynckes -> Held /59 , Branikovits László  -> Bene Ferenc  /73

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A mérkőzés előtti edzésen már látható volt, hogy a német csapat a legkorszerűbb labdarúgást játsza. A legnagyobb súlyt a folyamatosságra helyezték és arra, hogy mindig legyen szabad ember, akit nagyon pontos labdákkal indítani lehet.


Nem úgy álltunk a mérkőzéshez, mintha megijedtünk volna az ellenféltől. Nagy elszántsággal, akarattal és lendülettel kezdtünk játszani. Volt is több lehetőségün, hogy előnyhöz jussunk, de most is kimaradt valamennyi. Nem talált a kapuba sem Szűcs , sem Dunai II.  pedig mindkettőjüknek volt nagy helyzetük. Ez az időszak még a második félidő elején is tartott, de labdarúgóink nem tudták kihasználni fölényüket. A meddő próbálkozások lassan felőrőlték a válogatott energiáit.
A német válogatott ebben az időszakban nem vesztette el a fejét. Fegyelmezetten és pontosan védekezett. Most, hogy a támadásaink elerőtlenedtek, egyre nagyobb teret kaptak és ők éltek is a lehetőséggel. Az első góljuk egy kivételes egyéni akció eredménye volt. Breitner a félpályáról indúlt és meg sem állt a 11-es pontig, ahonnan óriási lövéssel juttatta a labdát a jobb felső sarokba. A hátra lévő húsz perc már a vendég csapaté volt. A mérkőzés végére teljesen átvették a játék irányítását és előnyüket is növelni tudták.


A találkozó pozitívuma, hogy az újonc Bálint  szinte teljesen kitudta kapcsolni a játékból a németek legveszélyesebb csatárát, Müllert. 
 
Előzmények
Válassz a listából