Előző 464. Válogatott találkozó Következő

Spanyolország
  1:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1972.01.12. Helyszín: Madrid, Bernabeu-stadion Térkép
Vezette: Tschenscher, NSZK-beli Nézőszám: 30000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Arieta II./83

Cserék: Luis -> Churruca /46 , Juhász István  -> Szalai Miklós  /60 , Dunai II. (Dujmov) Antal  -> Szőke István  /60 , Amancio -> Quini /60 , Rexach -> Arieta II. /60

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Számunkra meglehetősen szokatlan téli időpontban rendezték a találkozót. A találkozó előtt az MLSZ kérte, hogy a mérkőzés csupán Madrid-Budapest találkozó legyen, de a spanyolok ebbe nem mentek bele.
A spanyolok szövetségi kapitánya Kubala László  egykori magyar válogatott játékos volt. A két szövetségi kapitány régi jóbarátok voltak. Egykor együtt játszottak a Vasas-ban, sőt egyszer a válogatottban is (261. mérkőzés). (Külön érdekesség, hogy a találkozó előtt játszott edzőmérkőzésen a válogatott a helyi Pegaso együttesével találkozott. Ennek a csapatnak szintén magyar edzője volt, Tóth József személyében.)


Nem hozott különösebb izgalmakat a találkozó. Meglehetősen kiegyensúlyozott volt a küzdelem. Mindkét csapatnak voltak gólhelyzetei, de gólt egyiknek sem sikerült elérnie. Már úgy látszott mindenki belenyugszik az igazságos döntetlenbe. De a spanyol szövetségi kapitány cseréje bevált. Pár percel a mérkőzés vége előtt Arieta ugyan éppencsak bekotorta a labdát, de ez elég volt a győzelemhez.


Ezen a napon nem is a spanyolok elleni mérkőzés, hanem az EB negyeddöntő sorsolása foglalkoztatta a csapatot és a labdarúgó közvéleményt. Romániát hozta a sors a mieink útjába és ezt a legtöbben szerencsésnek tartották. 
 
Előzmények
Válassz a listából