Előző 463. Világbajnoki selejtező Európa 1. csoport (10. VB NSZK) Következő

Málta
  0:2  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 1971.11.14. Helyszín: ismeretlen
Vezette: Lo Bello, olasz Nézőszám: 12000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Bene Ferenc /3 , Bene Ferenc /56

Cserék: Grima -> Scerri /30 , J. Bonett -> Farrugia /72

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Most előszőr találkoztunk a máltai válogatottal. A legnagyobb ellenfélnek a kemény földes talajt tartotta a szövetségi kapitány, amelyen minden csapat alaposan megszenvedett.


Gyorsan kiderült, hogy a két válogatott nem képvisel azonos játékerőt. Nagyon gyorsan vezetéshez jutottunk egy nagyon szép és pontos ívelés révén, amely a felső léc alatt kötött ki. A félidő hátralévő részében gyakran minden hazai játékos a kapujuk előterében tartózkodott és minden igyekezetével az újabb gólok megakadályozásán munkálkodott. Sikerrel. A szünetig a nagy magyar fölény ellenére sem esett több gól.
A második játékrészben is az első percek hozták meg a gólt. A magabiztos vezetés tudatában a válogatott már nem hajtott teljes erővel. Ennek ellenére nőhetett volna a különbség, ha a máltai kapus nem véd akkora szerencsével, vagy legyünk jóhiszeműek, bravúrral. A magyar kapuvédőnek az egész találkozó alatt komoly védeni valója nem akadt.


Kötelező győzelem, de ennek ellenére jó kezdet a VB selejtezőn.
Amióta Illovszky Rudolf  átvette a csapatot, az első mérkőzésen a brazilok ellen elért döntetlent leszámítva ez már az ötödik győzelmünk volt zsinórban. 
 
Előzmények
Válassz a listából