Előző 380. Világbajnoki selejtező Európa, 4. csoport (7. VB Chile) Következő

NDK
  2:3  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 1961.09.10. Helyszín: Berlin, Walter Ulbricht-stadion Térkép
Vezette: Lukjanov, Szovjet Nézőszám: 30000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Solymosi Ernő /43 , Erler/53 , Sándor Károly /76 , Tichy Lajos /80 , P. Ducke/87

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A találkozó tétje nagy volt. Most dölhetett el, hogy be jutunk-e a világbajnokság 16-os döntőjébe.
A mérkőzés előtt kiderült, hogy még a németeknek is van esélye, mert a hollandok nem engedték be országukba őket, így a FIFA kizárta a holland csapatot. Ha most győz az NDK együttes lehetősége van egy harmadik mérkőzésre és továbbjuthat. A csapatuk egyébként is sokat fejlődött, a két magyar edző (Sós Károly  és Gyarmati János ) munkájának köszönhetően.


A felcsillant lehetőség nagyon elszánttá tette a hazai csapatot. Mindent bele adtak és végig támadták az első félidőt. Csatáraik azonban nem tudtak élni a kidolgozott lehetőségekkel és így sikerült gól nélkül megúsznunk ezt az időszakot. Minden támadást középen vezettek és védőinknek sikerült hárítaniuk. A szinte egyetlen komolyabb ellentámadásunkból azután, a labdarúgás íratlan törvényei szerínt, mi szereztük meg a vezetést.
A második játékrész elején egyenlítettek a hazaiak. De válogatottunknak sikerült pár percre igazi labdarúgást is mutatnia és Sándor  nagyon szép csukafejesével és Tichy  látványos góljával bebiztosítottuk a győzelmet. A mérkőzés végén a németek még szépítettek, de a győzelmet mi szereztük meg.


A harmadik VB selejtezőnket is megnyertük, igaz nagyon gyenge játékkal, de ez ebben az esetben nem volt lényeges. Ezzel a győzelemmel az utolsó selejtezőtől függetlenül kijutottunk az 1962-es chilei világbajnokságra. 
 
Előzmények
Válassz a listából