Előző 855. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  2:0  
(0:0)
Litvánia

Időpont: 2010.11.17. Helyszín: Székesfehérvár, Sóstói stadion Térkép
Vezette: Nijhuis Nézőszám: 4146
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Priskin Tamás /61 , Dzsudzsák Balázs /80

Cserék: Laczkó Zsolt  -> Kádár Tamás  /46 , Elek Ákos  -> Varga József  /46 , Rudolf Gergely  -> Priskin Tamás  /46 , Poškus Robertas -> Fridrikas Mantas /46 , Šernas Darvydas -> Velička Andrius /58 , Pilibaitis Linas -> Eliošius Tadas /68 , Lázár Pál  -> Vermes Krisztián  /73 , Czvitkovics Péter  -> Hajnal Tamás  /73 , Juhász Roland  -> Pintér Ádám  /78

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az év utolsó mérkőzése egy barátságos találkozó. Az előző két mérkőzésen, Eb-selejtezőn hat pontot szereztünk. A litván válogatott jelenleg négy hellyel áll mögöttünk a világranglistán, a 48. helyen.

Ismét két csatárral állt fel csapatunk, de az összeállításból sérülés miatt hiányzott Gera.

Nem vártunk semmire, azonnal nagy lendülettel kezdtük a találkozót. Már az első percben Szalai lövése szállt milliméterekkel a kapu mellé, majd Dzsudzsák húsz méteres szabadrúgása száguldott el a jobb kapufa mellett. A hatodik és a hetedik percben előbb Czvitkovics szögletét Lipták hat méterről lőtte fölé, majd Dzsudzsák lövése tizenötről szált a bal kapufa mellé. A nyolcadik percben Koman húsz méterről próbálta bevenni a kaput, de a kapus biztosan hárított. Négy perc múlva Lázár tette vissza a labdát Szalainak, aki két védő között is befordult és hat méterről célozta meg a kaput, de Karcemarskas óriási bravúrral védett. Három perc múlva csatárunk ismét egyedül állt szemben a litván kapussal. Ezúttal Komantól kapott labdát, de Karcemarskas ismét hárított, most lábbal. A félidő közepétől kicsit visszavett az iramból csapatunk és kicsit pontatlanabbá is váltak a támadások, így bár voltak helyzeteink, de gól már nem született.

A második félidő első perceiben a frissen beállt Priskin került helyzetbe. Először tizenöt méterről lőtt kapura, de Karcemarskas védett, majd Dzsudzsáktól kapott labdát és a csatár három méterről fejelt az üres kapu mellé. Néhány perc múlva Dzsudzsák szabadrúgása huszonöt méterről alig kerülte el a bal felső sarkot. Tíz perccel a kezdés után Koman lőtt egy méterrel a kapu fölé. Három perc múlva ismét Dzsudzsák próbálkozott. A lövést Karcemarskas kiütötte, a kipattanó azonban a berobbanó Priskin elé került, aki hat méterről mellé lőtt. Egy óra játék után végre megszületett a gól is. Koman jobbról emelte be középre a labdát, a tizenhatosnál járó Szalai két védő között felugorva lefejelte a jobboldalt szabadon érkező Priskin elé, aki kicsit körülményesen vette át, de azután hét méterről a kapus és a becsúszó védő mellett a jobb alsóba lőtt. (1-0)

Öt perccel a gól után Szalai kapott labdát Czvitkovicstól, jól is fejelt kapura, de a léc alá induló labdát Karcemarskas nagyszerű reflexszel védte. A hetvenkettedik percben Dzsudzsák labdáját Szalai fejelte középre Priskinhez, aki a bal kapufa mellé bólintott. Tíz perccel a találkozó vége előtt Hajnal végezhetett el szabadrúgást. Legurította a labdát Dzsudzsáknak, aki huszonöt méterről célozta meg a kaput. Ezúttal Karcemarskasnak nem volt szerencséje, kicsit elnézte a szitáló labdát és az a vetődő kapus hasa alatt vágódott a kapu jobb oldalába. (2-0)

Olyan mint most, utoljára 1986-ban volt. Nevezetesen hogy a válogatott egymás után négy mérkőzésen tudott nyerni. Akkor jutottunk ki utoljára a világbajnokságra. Tekintsük ezt jó jelnek, mint ahogy az is. 
 
Előzmények
Válassz a listából