Előző 753. Világbajnoki selejtező, Európa 8. csoport (17. VB Koreai Köztársaság és Japán) Következő

Magyarország
  4:1  
(2:0)
Grúzia

Időpont: 2001.06.06. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Strampe, német Nézőszám: 7000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan 

Góllövők: Mátyus János /40 , Sebők Vilmos /45 , Korsós Attila /55 , Korsós Attila /61 , Kobiasvili/77

Cserék: Kavelasvili -> Kinkladze /54 , Nemszadze -> Kemoklidze /67 , Kaladze -> Todua /67 , Halmai Gábor  -> Dárdai Pál  /70 , Korsós Attila  -> Dombi Tibor  /78 , Lisztes Krisztián  -> Lendvai Miklós  /81

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A labdarúgó sors már megint olyan válogatottal hozott össze, amelyikkel még nem volt szerencsénk összemérni tudásunkat. Nagy méricskélésre persze most sincs mód. Nyernünk kell és kész! Ha sikerül megszereznünk a győzelmet, akkor még marad valami kis reményünk a csoport második helyének a megszerzésére és pótselejtező játszására.
A grúz csapat nem gyenge ellenfél, de persze nem is "világverő". Sok idegenlégióssal (kilenccel) áll fel a válogatottjuk. Igaz, e tekintetben mi sem panaszkodhatunk (nálunk heten vannak).


Lendületesen támadva kezdtük a találkozót. Nem sokon múlott azonban, hogy pórul jártunk. A negyedik percben S. Arveladze betört a 16-osunkra és Sebők  más megoldást nem találva, lerántotta. Szerencsére a játékvezető nem látott okot arra, hogy büntetőt ítéljen. Nem sokkal később a másik oldalon Kabát  lerántásakor is néma maradt a sípja. Egészen jó volt a találkozó. Többet támadtunk és a kapura lövésekben sem volt hiány. Hiány csak a gólokban, illetve a góljainkban mutatkozott. Ez annál is inkább sürgető volt, mert időnként a grúzok is kialakítottak egy-egy veszélyes helyzetet. Már azt hittük a félidő döntetlennel ér véget, de... Szabadrúgáshoz jutottunk, amit Lisztes  végzett el. Ívelésével megtalálta középütt, a kaputól nyolc méterre fejelni felugró Mátyus t. A labda a fejes után a bal kapufáról került a hálóba. Még alig örültük ki magunkat, amikor a labda magyar szöglet után szállt a grúz kapu elé. Az egyik védő visszahúzta a felugrani készülő magyar labdarúgót és a bíró azonnal 11-est adott. Az ítéletett Sebők  hajtotta végre. Ezekután kétgólos előnnyel mehettünk pihenni.
A második játékrész elején kicsit megleptek minket a vendégek. Nem csak letámadtak, de kapufát is lőttek. Szerencsére gyorsan észbe kapott válogatottunk is és tíz perccel a szünet után már Kabát  vette célba a vendégek kapuját. Lövése irányt változtatott az egyik védőn és éppen a támadást kísérő Korsós Attila  elé került. ő pedig a 16-os sarkáról, tétovázás nélkül nagy erejű bombát küldött a kapu bal alsó sarokába. Öt perc múlva Halmai  ívelte Korsós Attila  elé a labdát, aki most tizennégy méterről, de szintén kapásból lőtt. Ezúttal a kapu bal felső sarokába csapódott a labda. Még ezután is voltak helyzeteink és az iram sem lankadt. Meg kell hagyni a grúzok sem adták föl. Ennek az elszántságnak volt az eredménye, hogy alig több mint tíz perccel a befejezés előtt sikerült megszerezniük a szépítő gólt.


Végre jó játékot és magyar győzelmet láthatott a hazai közönség. Az ünneplés is inkább ennek, mint a megmaradt nagyon halvány továbbjutási esélynek szólt. 
 
Előzmények
Válassz a listából