Előző 631. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  3:0  
(2:0)
Svájc

Időpont: 1989.04.04. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Bujics, jugoszláv Nézőszám: 8000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan 

Góllövők: Détári Lajos /22 , Kovács Ervin /36 , Bognár Zoltán /74

Cserék: Kovács Ervin  -> Balog Tibor  /46 , Kiprich József  -> Fischer Pál  /53 , Koller -> B. Sutter /58 , Favre -> A. Sutter /66 , Sass János  -> Csehi Tibor  /79 , Détári Lajos  -> Csucsánszky Zoltán  /81

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Két világbajnoki selejtező között "lazításként" egy barátságos találkozó. A legutóbbi két alkalommal a "helvétek" jártak nálunk és mind a kétszer három kapott góllal távoztak.
Az előző mérkőzésünk után a vendégek szövetségi kapitánya nagyon gyengének találta a magyar játékosok képzettségét (tegyük hozzá a mutatott játék alapján nem alaptalanul). Most mindkét csapatnak alkalom kínálkozott arra, hogy megmutassák egymás ellen mit tudnak.


Talán a svájci csapat irányítójának szavai, talán valami más váltotta ki, de tény, hogy a magyar válogatott összekapta magát. Remek játékot láthattak a szurkolók. Jó és eredményes védekezés, szépen kidolgozott és végre gólokkal végződő támadások. Ehhez a mérkőzéshez a vendégeknek sok "szavuk" nem volt.


A svájciak ellen elért magabiztos siker azt jelentette, hogy zsinórban a harmadik párharcunk végződött 3-0-ás magyar sikerrel.
A világbajnoki selejtező főpróbája tehát jó sikerült. Nyolc nap múlva azonban következett az előadás. 
 
Előzmények
Válassz a listából