Előző 518. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:0  
(1:0)
Csehszlovákia

Időpont: 1977.04.20. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Dudin, bolgár Nézőszám: 45000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Várady (Váradi) Béla /42 , Kovács István /60

Cserék: Cermák -> Vízek /63 , M. Masny -> P. Mráz /86

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A VB selejtező főpróbáján a remek erőt képviselő (EB cím védő) csehek ellen tette próbára magát a válogatott.
Ez a találkozó a szurkolókat is "fellelkesítette". Négy éve, a svédek elleni VB selejtező óta nem voltak ilyen nagy számban szurkolók a stadionban. (A legutóbbi lengyelek elleni mérkőzésre csak harmad ennyien voltak kíváncsiak.)


Az első félidőben is látszott, hogy ezen a találkozón nem a szép játék, hanem a küzdelem lesz a meghatározó. Örvendetes volt, hogy válogatottunk nem játszott alárendelt szerepet, sőt a játékrész nagyobbik felében fölényben volt. Ezt jelezte, hogy nekünk volt több helyzetünk és a félidő két legnagyobb helyzetét is mi hagytuk ki. Szerencsére nem kellett a szünetben a kimaradt lehetőségeken töprengeni, mert percekkel a félidő vége előtt sikerült megszereznünk a vezetést.
A második játékrészben semmit nem változott a helyzet. Továbbra is mi irányítottunk és egy fejes góllal növeltük előnyűnket. A vendégek a későbbiekben sem jelentettek komoly veszélyt a kapunkra.


A sok mérkőzés, a nem egészen három hónap alatt vívott hét válogatott találkozó alatt összeszokott a csapat és ez lényeges szempontja volt a győzelemnek. Megérdemelt sikert arattunk. Ezt a csehszlovák szövetségi kapitány is elismerte, de felhívta a figyelmet, hogy a szovjet csapat elleni VB selejtezőn a most mutatott játék még nem lesz elegendő. 
 
Előzmények
Válassz a listából