Előző 500. Válogatott találkozó Következő

Csehszlovákia
  1:1  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1975.10.15. Helyszín: Pozsony, Tehelny-stadion Térkép
Vezette: Swistek, lengyel Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Várady (Váradi) Béla /52 , Nehoda/59

Cserék: Fazekas László  -> Várady (Váradi) Béla  /46 , Jurkemik -> Dvorák /46 , Gallis -> Fr. Vesely /75

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Legutóbb hat éve találkoztunk a csehszlovákokkal és az a mérkőzés nagyon rossz emlékeket hagyott bennünk. Akkor fordult elő előszőr, hogy nem mehettünk a világbajnokságra, mert akkor 4-1-es vereséget szenvedtünk.
A mérkőzésere kellemetlenül csúszós, sáros talajon került sor.


Kiderült, hogy a magyar labdarúgók ügyesebben mozognak a csehszlovák sáron mint ők maguk a sajátjukon. Tetszetős támadásokat vezettünk és csak a hazai kapus bravurjainak volt köszönhető, hogy a vezetést nem sikerült megszereznünk. Ha már a kapus bravúroknál tartunk ne feledkezzünk meg Rothermelről  sem, aki a 41. percben Ondrus 11-esét kiütötte és a Nehoda álltal újra kapura küldött labdát is "ártalmatlanította".
A második játékrész már nem csak magyar fölényt, de magyar gólt is hozott. Pintér  beadását Várady  fejjel juttatta a kapuba. A hazaiak azonban nem szerettek volna veszíteni és ezért tettek is. Heves rohamokat kellett kiállnia védelmünknek és ez kapusunkkal az élen egy ideig sikerült is. Végül azonban kiegyenlített a csehszlovák csapat. A továbbiakban már egyik válogatott sem merte igazán kockára tenni a döntetlen eredményt, így inkább csak a megtartására törekedtek.


A döntetlent a csehszlovákok otthonában értékes eredménynek tartották a szakemberek. 
 
Előzmények
Válassz a listából