Előző 499. Válogatott találkozó Következő

Lengyelország
  4:2  
(3:1)
Magyarország

Időpont: 1975.10.08. Helyszín: Lódz, Widzew-stadion Térkép
Vezette: Kopai, csehszlovák Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Nagy László /10 , Kmiecik/12 , Kasperczak/18 , Marks/32 , Marks/78 , Pusztai László /90

Cserék: Tomaszewski -> Mówlik /15 , Ostafinski -> Bulzacki /46 , Kasperczak -> Lato /46 , Nagy László  -> Várady (Váradi) Béla  /65 , Zombori Sándor  -> Mucha József  /73

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Valamikor sokkal nagyobb reményekkel készülhettünk egy ilyen találkozóra, de az erőviszonyok megváltoztak. A lengyel csapat olimpiai bajnokságot nyert és harmadik volt a világbajnokságon.


Nagy igyekezettel játszott a csapat, de esélyünk a győzelemre csak két percig volt. Az első félidő elején kicsit megleptük a hazaiakat és sikerült is a kapujukba találni. Azonban gyorsan rendezték a soraikat és két perc múlva már ismét egyenlő volt az állás. Innentől kezdve viszont nem volt megállás. A szünetre már kétgólos lengyel előny mellett került sor.
A második félidőben tovább növelték előnyüket a hazaiak. Azután ahogy tíz perccel a kezdés után miénk volt az első, most tíz perccel a vége előtt miénk volt a találkozó utolsó találata is.


Sajnos be kellett ismerni, hogy a lengyelek úgy vertek meg bennünket, hogy "nagyon meg sem izzadtak". Csak annyit kellett kiadniuk magukból, amennyi a győzelemhez feltétlenül szükséges volt.
Mi pedig ismét láthattuk, hogy a legnagyobb igyekezet sem ér semmit gólok nélkül. 
 
Előzmények
Válassz a listából