Előző 459. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:1  
(0:1)
Jugoszlávia

Időpont: 1971.09.01. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Linemayr, osztrák Nézőszám: 42000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Oblak/13 , Holcer/64 , Szőke István /82

Cserék: Tichy Lajos  -> Dunai II. (Dujmov) Antal  /10 , Fábián Tibor  -> Noskó Ernő  /72 , Juhász István  -> Szőke István  /72 , Pavlovics -> Antonievics /72 , Acsimovics -> Jerkovics /72 , Dzsajics -> Bjekovics /87

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Tichy Lajos  ezen az összecsapáson búcsúzott a címeres meztől.


Nagyon jó iramú, küzdelmes mérkőzést láthattak a szurkolók. Már az első félidőben is válogatottunk volt a kezdeményezőbb. Mégis sikerült a vendégeknek megőrizniük a félidő elején szerzett vezetést.
A második játékrészben már nagy fölényben játszottunk. A vendégek védelme, ami néha tizenegy emberből állt, azonban hősiesen küzdött. Időnként a kapusunk kivételével mind a huszonegy játékos a jugoszláv térfélen tartózkodott. Volt amikor hat szöglethez jutottunk egymás után. Az egyenlítő gól azonban csak nagyon nehezen született meg és akkor is kellett hozzá a védői "segítség". Tovább tartott a magyar ostrom és a mérkőzés vége előtt sikerült megtalálni az utat a hálóba.


A mérkőzés képe alapján mindenképpen megérdemelt volt a győzelmünk. A találkozó jó felkészülés volt a soron következő EB küzdelemre. 
 
Előzmények
Válassz a listából