Előző 445. Világbajnoki selejtező Európa, 2. csoport (9. VB Mexikó) Következő

Magyarország
  3:0  
(2:0)
Dánia

Időpont: 1969.10.22. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Ott, NSZK-beli Nézőszám: 45000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sós Károly 

Góllövők: Bene Ferenc /14 , Szűcs Lajos /29 , Bene Ferenc /87

Cserék: K. Thorst -> Kjaersgaard /65 , P. Madsen -> Anderson /77

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Alaposan megfiatalodott a csapat. Az átlagéletkor 24,1 év, a csatársoré pedig 22,8 év volt. Most volt lehetőségük megmutatni a fiataloknak, hogy mit tudnak. Különösen érdekes illetve fontos volt ez a kérdés a Dánok elleni idegenben elszenvedett vereség után no és a világbajnoki továbbjutás miatt.


Nem olyan volt a találkozó, mint odakint. Most remek játékot mutatott be a csapat. Az első perctől kezdve nagy kedvvel és lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe. A szép és gyors támadásokat két esetben sikerült góllal befejezni. Már ekkor is látszott, hogy a győzelem nem lehet kétséges.
A második félidőben nagyon nagy nyomás nehezedett a dán kapura. Szinte állandóan támadtunk, kilencszer íveltük a vendégek kapuja elé a labdát szögletrúgásból. De minden azirányú igyekezet, hogy növeljük előnyűnket hiába valónak tünt. Azután két percel a találkozó vége előtt Bene  mégis betalált a dán kapuba.


A dán kapus a mérkőzés második félidejéről a következőket mondta: "Életemben nem volt ennyi dolgom, mint ezen a mérkőzésen. Szerencsés vagyok, hogy nem kaptam több gólt."
A fiatal csapat kiválóan mutatkozott be. 
 
Előzmények
Válassz a listából