Előző 444. Válogatott találkozó Következő

Svédország
  2:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1969.09.24. Helyszín: Solna, Råsunda Stadion Térkép
Vezette: Espersen, dán Nézőszám: 18000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sós Károly 

Góllövők: Niklasson/47 , Grahn/62

Cserék: Hellström -> S. G. Larsson /46 , Nordqvist -> Kristensson /46 , Zámbó Sándor  -> Puskás Lajos dr.  /71 , Niklasson -> Lindman /73

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A világbajnoki küzdelmek közé ékelt válogatott találkozó célja talán az lehetett, hogy játékban maradjon a csapat, de egy súlyos téttől mentes mérkőzésen legyen alkalmuk a játékosoknak "lazítani", felszabadultan, könnyedén játszani.


A találkozó nem egészen így alakult. Az első félidőben nem bírtak egymással a csapatok. No nem azért, mert a nagy küzdelemben nem bizonyult egyik sem jobbnak, hanem azért, mert jószerével játék sem folyt a pályán. Annyira így volt ez, hogy már félóra is eltelt a mérkőzésből és még egyik kapusnak sem kellett védenie. A szorványos és erőtlen támadásokat a védelmek megállították és izgalomra nem volt semmi ok. Mindkét csapat nagyon gyengén teljesített. Különösen feltűnő volt a mieink kedvetlen, bágyadt, levert játéka.
A második félidőben is minden úgyanígy folytatódott volna, de védelmünk mindjárt a kezdés után hibát követett el, amit a svédek könyörtelenül ki is használtak. Ettől kezdve a hazaiak voltak a játék képének meghatározói. Negyed órával az első gól után a védelem újabb hibáját kihasználva, már másodszor vették be a kapunkat. Sőt rögtön ezután 11-eshez jutottak. A labdát azonban L. Eriksson a bal kapufa mellé gurította.


Nagyon mérsékelt teljesítményt nyújtott a magyar csapat és sima vereség lett a kirándulás vége. Most is látszott, hogy nincs a válogatottban igazi irányító, aki képes lenne összefogni a csapatot, szervezni a támadást és a védekezést. 
 
Előzmények
Válassz a listából