Előző 347. Világbajnoki selejtező Európa 3. csoport (6. VB Svédország) Következő

Magyarország
  5:0  
(2:0)
Norvégia

Időpont: 1957.11.10. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Dusch, NSZK Nézőszám: 90000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Válogató bizottság 

Góllövők: Sándor Károly /12 , Csordás Lajos /20 , Machos Ferenc /69 , Csordás Lajos /71 , Falk/76

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A világbajnoki selejtező mérkőzések sorát a norvég válogatottnál kezdtük meglehetősen váratlan vereséggel. Most itt volt az alkalom a visszavágásra. A világversenyre már kijutott a válogatottunk, hiszen a legutóbbi selejtezőn Norvégia 0-7 arányban maradt alul Bulgáriával szemben, így nem kellett a tét súlya alatt játszanunk.


Nem is volt nagy izgalom a pályán. Kicsit kényelmes játékkal is a huszadik perc végére már kétgólos előnyhőz jutottunk. Mostmár annyira nagy vonalu és fölényes stílusban játszott a válogatottunk, hogy az nem csak az eredmény további javításának, de a látványnak a rovására is ment.
A játszadozást a közönség egyre nehezebben türte és a második félidőben hangot is adott elégedetlenségének: kifütyülte a magyar csapatot. Ez kicsit észhez térítette a labdarúgókat és az utolsó húsz percben ismét az igazi játék jelent meg a gyepen. Lőtűnk is hét perc alatt újabb három gólt.
Az igazsághoz tartozik, hogy Hidegkuti  és Csordás  megsérültek és bizonyára ez is bele játszott a visszafogottabb játékba.


Ezzel a győzelemmel kivívta - pontosabban megerősítette - a magyar csapat az 1958-as VB szereplés jogát. 
 
Előzmények
Válassz a listából