Előző 279. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  4:3  
(2:1)
Ausztria

Időpont: 1950.10.29. Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Blythe, Angol Nézőszám: 45000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Puskás (Purczeld) Ferenc /10 , Puskás (Purczeld) Ferenc /13 , Wagner/27 , Wagner/53 , Szilágyi I. Gyula /67 , Melchior I/85 , Puskás (Purczeld) Ferenc /90

Cserék: Zwazl -> Gernhardt /17 , Palotás (Poteleczky) Péter  -> Szilágyi I. Gyula  /46 , Kocsis Sándor  -> Hidegkuti Nándor  /66

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Még tizenöt perc volt a kezdésig, mindenki izgatottan várta sikerül-e elégtételt venni a bécsi vereségért. Ekkor megszólalt a hangosbemondó: "A szövetségi kapitány arra kéri Lakat Károly t, hogy a lelátóról fáradjon az öltözőbe." A csapatba eredetileg beállítani szándékozott Kovács Imre mandulagyulladással bajlódott, belázasodott és Sebes Gusztáv  váratlanul nem a tartalékok közül, hanem a lelátóról pótolta.
Csúszós nehéz talajon kezdődött meg a találkozó.


Kemény, nagyiramú, nagyon szép játékot hozó mérkőzést láthatott a közönség. A csapatok nem bírtak egymással és úgy látszott 3-3-as döntetlennel ér véget az összecsapás. De válogatottunk rendkívüli akarással küzdött tovább. Az utolsó percben éppen a "behívott" Lakat  fejelte az osztrák 16-osról az 5-ös és a 11-es pont közé a labdát. Az az egyik védőről lepattant, éppen Puskás  elé. ő pillanatnyi tétovázás nélkül, a kapunak háttal állva, estében félfordulattal félmagasan lőtt a jobbkapufa mellett a hálóba. A közönség tombolt, hatalmas ünneplés kezdődött.


Az osztrák lapok balszerencsét emlegettek, de mi tudjuk be inkább annak, hogy ezen a találkozón tudta a válogatottunk: egy mérkőzés 90 percig tart. 
 
Előzmények
Válassz a listából