Előző 150. Európa-kupa (2. sorozat) Következő

Ausztria
  0:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1931.05.03. Helyszín: Bécs, Hohe Warte Térkép
Vezette: Mercet, Svájci Nézőszám: 46000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Máriássy Lajos dr. 

Góllövők:

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ez a találkozó volt a 2. Európa-kupa sorozat harmadik mérkőzése. Tartalékosan állt ki a magyar csapat. A tervek szerínt fehér mezben akartunk pályára lépni, természetesen nemzeti színű csíkokkal, fekete nadrágban. Az osztrák szövetségi kapitány, Hugo Meisl kérésére letettünk erről. Arra hivatkozott, hogy ez majdnem pontosan olyan, mint az ő hagyományos szerelésük.


A mérkőzés legjobbja Gallina  volt, aki olyan bravúrokat mutatott be, hogy még a hazaiak szurkolóit is tapsra ragadtatta. Remekül küzdöttünk, veszélyesen támadtunk, de be kellett érnünk a döntetlennel, ami nagyjából meg is felelt a két csapat erőviszonyainak, bár technikailag jobbak voltunk. Lett volna még egy esély, amikor Blum a 16-oson belül kézzel ütötte le Titkos  lövését, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.
Válogatottunk nagy-nagy igyekezetére jellemző a következő eset. Turay  és Kalmár  a mérkőzés váge előtt 4 perccel olyan igyekezettel akart menteni egy veszélyesnek látszó helyzetben, hogy összefejeltek és Turay  csak a kórházban tért magához. 
 
Előzmények
Válassz a listából