Előző 149. Európa-kupa (2. sorozat) Következő

Magyarország
  6:2  
(2:2)
Svájc

Időpont: 1931.04.12. Helyszín: Budapest, Hungária út Térkép
Vezette: Barlassina, Olasz Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Máriássy Lajos dr. 

Góllövők: Avar (Auer II.) István /3 , Abegglen III./4 , Abegglen III./8 , P. Szabó Gábor /35 , Avar (Auer II.) István /71 , Kalmár Jenő /75 , Táncos (Tänzer I.) Mihály /76 , Avar (Auer II.) István /87

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ez a találkozó volt a 2. Európa-kupa sorozat második mérkőzése. Nagy reményekkel készülődött mindenki erre az összecsapásra. Most került be a válogatottba előszőr Lázár .

Azonnal támadtunk és azonnal szabadrúgáshoz jutottunk. Avar  hihetetlen erővel lőtte a labdát és az húsz méterről védhetetlenül csapódott a hálóba. Voltak akik még a mérkőzés után is azt próbálták megtudni, mi is történt, hiszen a játékszer útja követhetetlen volt. A végállomás azonban biztosan a vezetésünket jelentette. De a svájciak nem lepődtek meg nagyon, hiszen egy perc múlva már újra egyenlő volt az állás. Válogatottunk szürkén és kapkodva játszott ezután, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. Újabb svájci gól! Játékunk továbbra is átgondolatlan, kapkodó, nyugtalan volt. Nem látszott semmilyen elképzelés, nem tudott lehiggadni a csapat. Szerencsére a félidő végén egyenlő állásnál mehettünk pihenni és reménykedhettünk, a folytatás jobb lesz!
Nem úgy indult a második félidő, mintha bármi is változna. Továbbra is zavart, bizonytalankodó, határozatlan volt csapatunk. A játékrész közepéig tartott ez a kellemetlen helyzet és akkor Avar  mintha megadta volna a jelet. De micsoda jelet! Egy beadás után fordulásból hatalmas bomba süvített a vendégek kapujába. Úgy hatott ez a találat, mint valami nyugtató (persze számunkra). Öt perc alatt ezzel együtt három gólt lőttünk! A találkozó végén a "dinamitlábú" mégegyszer megvillant és így magabiztos győzelem tudatában vonulhattunk le a pályáról.
Voltak persze akiknek nem kellett vonulniuk. őket vitték! A szurkolók vállán hagyta el a játékteret Avar  és Táncos  valamint a válogatottban előszőr szereplő Lázár , aki tökéletes passzaival nagyban hozzájárúlt a sikerhez.


Talán nem is illő megjegyezni ekkora győzelem után, de nem lehet elhallgatni, hogy az egész mérkőzés közel sem mutatott olyan kedvező képet mint a végeredmény.


Fotó:
Csapatunk 
 
Előzmények
Válassz a listából