Előző 737. Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport (XI. Európa-bajnokság - Belgium és Hollandia) Következő

Magyarország
  3:0  
(1:0)
Azerbajdzsán

Időpont: 1999.09.08. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Lazarevszki, macedón Nézőszám: 1500
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan 

Góllövők: Sebők Vilmos /28 , Egressy Gábor /51 , Sowunmi, Thomas /55

Cserék: Kerimov -> Gambarov /61 , Licskin -> Sztukasz /68 , Herczeg Miklós  -> Horváth Ferenc  /74 , Sowunmi, Thomas  -> Füzi Ákos, dr.  /89 , Vasziljev -> F. Iszmajlov /90

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A pár nappal ezelőtti mérkőzésen biztos győzelmet vártunk és csalódnunk kellett. Ezért csak óvatosan reménykedtünk, hogy Azerbajdzsán-t itthon sikerül legyőzni.


Az első perctől kezdve letámadással kísérletezett a magyar válogatott. Be is szorítottuk az ellenfelet, de hősies és néha kétségbeesett védekezéssel, közel félórán keresztül sikerült a gólt elkerülniük. Ekkor Egressy  jobboldali szögletére Sebők  érkezett és fejjel a jobbkapufa közbeiktatásával a hálóba jutatta a labdát.
A második játékrész már időnként a szemnek is szép labdarúgást hozott. Még a félidő elején két szép támadás végén növeltük előnyűnket. A hátra lévő időben is akadtak helyzeteink és a játék irama is megfelelő volt.


Most legalább beigazolódtak a várakozások és síma győzelmet aratott a csapat. Könnyed játék is elegendő volt a mérkőzés megnyeréséhez. Nagy erőbedobásra a vendégek nem késztették válogatottunkat, így még pár szép megoldásra is futotta az erőből.
Persze ezeknek a mérkőzéseknek a megnyerése nem vált ki nagy-nagy örömet, hiszen "kötelező feladatok". De a közelmúlt eredményeit figyelembe véve még az ilyen győzelmeket is nagyon meg kell becsülnünk. 
 
Előzmények
Válassz a listából