Előző 675. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  0:2  
(0:0)
Svédország

Időpont: 1993.04.15. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Yavuz, török Nézőszám: 5000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Puskás (Purczeld) Ferenc 

Góllövők: Ekström/67 , Rehn/87

Cserék: Hámori Ferenc  -> Répási László  /46 , Kámark -> P. Andersson /46 , Brolin -> Dahlin /46 , Limpar -> S. Pettersson /60 , Schwarz -> Rehn /60 , Ekström -> Landberg /69 , Balog Tibor  -> Albert Flórián ifj.  /69 , Kiprich József  -> Fodor Imre  /78 , Márton Gábor  -> Illés Béla  /78 , Nagy Tibor  -> Bánfi János  /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A mérkőzés előtt egy héttel volt az az MLSZ ülés, amikor az előző kapitány lemondott és az elnökség azt az egy jelöltet, aki hajlandó lett volna vállalni a megbízatást, nem fogadta el. Hírtelen úgy tünt, talán nem is lesz szövetségi kapitánya a válogatottnak. Ekkor azonban a jelenlévő Puskás Ference t javasolta az egyik elnökségi tag. "Öcsi" már megígérte a feleségének, hogy nem vállal több edzői munkát, de most (feleségi jóváhagyással) mégis igent mondott. Igaz, eleve csak négy mérkőzésre, az MLSZ elnökség mandátumának lejártáig bízták meg és ezek olyan gyorsan követték egymást, hogy legfeljebb akkor tehetett volna valamit "Öcsi bácsi" ha természet feletti képességekkel rendelkezik.


De csodát az új kapitány sem tudott tenni. Legalábbis a hivatalba kerülése óta eltelt egy hét alatt semmiképpen. A kevés néző, kevés magyar akciót láthatott és azok is vérszegények voltak. Simán kikaptunk a magukat túlzottan ki sem hajtó északi válogatott ellen.


Mindenesetre köszönet "Öcsi bácsi"-nak, hogy nem hagyta a válogatottat kapitány nélkül, még ebben a reménytelen helyzetben sem. 
 
Előzmények
Válassz a listából