Előző 654. Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport (IX. Európa-bajnokság - Svédország) Következő

Olaszország
  3:1  
(2:0)
Magyarország

Időpont: 1991.05.01. Helyszín: Salemo, Arechi-stadion Térkép
Vezette: Worrall, angol Nézőszám: 34000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Donadoni/3 , Donadoni/16 , Vialli/57 , Bognár György /66

Cserék: Palaczky János  -> Kozma István  /34 , Donadoni -> Eranio /38 , Kiprich József  -> Gregor József  /46 , Ferrara -> Vierchowod /66

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A találkozó egyben stadionavató is volt. Valamikor, 1932-ben tétmérkőzésen, a római stadion avatóján három góllal nyertünk. Akkor nem érvényesült a labdarúgó babona, miszerínt pályaavatókon mindig a hazai csapat nyer.
Még 1965-ben is legyőztük az olaszokat, de ma már mások voltak az erőviszonyok. Ennek a selejtező sorozatnak az első összecsapása Budapasten volt és akkor, remek játékkal döntetlent sikerült elérni.


Nem tudni, hogy az olasz Donadoni gondolt-e 1932-re vagy a babonára. Az azonban tény, hogy alig több, mint tizenöt perc után már kétszer betalált a kapunkba. De még ez sem volt elég. A további erőteljes rohamok ugyan nem hoztak gólt, de a 23. percben büntetőhőz jutott a hazai csapat. Vialli viszont nem volt biztoslábú ítéletvégrehajtó, ugyanis a felső kapufára rúgta a labdát. Ezután kicsit a magyar csapat is szóhóz juthatott, mert eddig csupán asszisztált a pályán folyó eseményekhez.
A második félidőben már kiegyenlítettebb volt a játék. Az első gólt most is a hazaiak érték el, de erre legalább egyszer mi is tudtunk válaszolni. Az eredmény végül az erőviszonyoknak megfelelően alakult.


Valószínűleg nem a labdarúgó babona, hanem a jobb játék döntött. 
 
Előzmények
Válassz a listából