Előző 620. Válogatott találkozó Következő

Belgium
  3:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1988.03.26. Helyszín: Brüsszel, Heysel-stadion Térkép
Vezette: Holzmann, osztrák Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bálint László 

Góllövők: Ceulemans/53 , Fitos József /61 , Severeyns/81

Cserék: Demol -> Mommens /46 , Nilis -> Van der Linden /46 , Bognár György  -> Gyimesi László  /59 , Fitos József  -> Kovács Ervin  /65 , Degryse -> Severeyns /65 , Vincze István  -> Kovács Kálmán  /73 , Farkas Tibor  -> Sallai Sándor  /76 , Sass János  -> Preszeller Tamás  /82

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Belgiumban négy éve ugyanebben a stadionban döntetlent játszottunk. Alig egy év múlva (1985. május 29-én) ugyan itt BEK döntőt rendeztek és a televízió egyenes adásban közvetítette a labdarúgás talán legnagyobb tragédiáját. Még mindenki, játékosok és szurkolók is emlékeztek ezekre az eseményekre amikor elkezdődött a mérkőzés.


A lelkesen játszó hazai csapatot a magyar válogatott kétségbeesetten próbálta megfékezni. Az első félidőben, annyiban mindenképpen eredményes volt az igyekezet, hogy gól még nem esett.
A második félidőre kezdett felőrlődni csapatunk. Idegesség, kapkodás, fáradtság. Mindez párosulva a belgák szünni nem akaró támadásaival természetes módon eredményezte a találkozó végére kialakuló szomorú eredményt. 
 
Előzmények
Válassz a listából