Előző 609. Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport (VIII. Európa-bajnokság - NSZK) Következő

Görögország
  2:1  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 1986.11.12. Helyszín: Athén, Olimpiakosz-stadion Térkép
Vezette: Miminosvili, szovjet Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Komora Imre 

Góllövők: Mitropulosz/38 , Anasztopulosz/65 , Boda Imre /73

Cserék: Mészáros Ferenc  -> Boda Imre  /46 , Papaioannu -> Szkartadosz /64 , Csonka Gyula  -> Csapó Károly  /69 , Mitropulosz -> Xantopulosz /78

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A görögök ellen eddig mindig tétmeccset játszottunk, összesen hetet. A legutóbbi négy alkalommal, 1978 óta, európa-bajnoki selejtezőket és egyetlen alkalommal sem sikerült legyőzni őket.


Válogatottunk nagy akarással, elszántan lépett pályára és küzdött is derekasan. Azonban még mindig nem keltette egységes csapat benyomását. Hiányzott a szervezett összjáték, a sebesen gördülő akciók, támadásaink gyakorlatilag veszélytelenek voltak. Nem volt meglepő, hogy a félidőben már a hazaiak vezettek. A játék képe semmit nem változott a második játékrészben sem. Legfeljebb annyiban volt kedvezőbb, hogy most a görög gólra tudtunk válaszolni. Az egyenlítésnek azonban nem volt semmi esélye.


A találkozó egésszét talán az fejezi ki legjobban, amit a görög szövetségi kapitány mondott a mérkőzés lefújása után. "Ilyen biztosan még egyszer sem nyertünk a magyarok ellen."
Már a találkozó előtt is "felröppent", hogy vereség esetén változás várható a szövetségi kapitányi poszton. Nos a mérkőzés után egy hónappal Komora Imre  benyújtotta lemondását. 
 
Előzmények
Válassz a listából