Előző 608. Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport (VIII. Európa-bajnokság - NSZK) Következő

Magyarország
  0:1  
(0:0)
Hollandia

Időpont: 1986.10.15. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Galler, svájci Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Komora Imre 

Góllövők: Van Basten/68

Cserék: Róth Antal  -> Keller József  /46 , Boda Imre  -> Szekeres József  /65 , Tahamata -> Suvrijn /87

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Utoljára a rossz emlékű világbajnokság selejtezőjében találkozott a két csapat. Akkor a hollandok győztek, de akkor, annak a találkozónak számunkra már semmi tétje sem volt. Hiszen a selejtező sorozat utolsó mérkőzését játszottuk és mi már addigra tovább jutottunk. Most viszont egy sorozat elején találkoztunk egymással.


Sajnos, ahogy elkezdődött a mérkőzés, máris világossá vált mindenki előtt, hogy ezen a találkozón a vendégek a meghatározók. Gyorsabban, technikásabban, lendületesebben és átgondoltabban játszottak. A magyar válogatott erejéből csak arra futotta, hogy megnehezítse a hollandok dolgát. Mindent egybe vetve így is sokáig kihúztuk kapott gól nélkül, de a második félidő közepe táján az elkerülhetetlen is bekövetkezett.


A hollandoknak ekkor nagyon jó csapatuk volt és az egy gólos vereséget nem kellett volna tragédiának tekinteni. Csakhogy a játékunk volt elkeserítően gyenge és ez nem sok jót ígért a további küzdelmek előtt. (A hitelesség és a realitás kedvéért meg kell említeni, a szerencsének is köszönhettük, hogy "csak" egy góllal kaptunk ki, hiszen a holland játékosok háromszor is a kapufánkat találták el.) 
 
Előzmények
Válassz a listából