Előző 585. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  1:1  
(0:1)
Spanyolország

Időpont: 1984.05.31. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Schmidhuber, NSZK-beli Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők: Rincon/22 , Nagy Antal /47

Cserék: Rincon -> Carrasco /42 , Bodonyi Béla  -> Mészáros Ferenc  /67 , Santillana -> Sarabia /67 , Gyimesi László  -> Kisznyér Sándor  /70 , Gordillo -> Julio Alberto /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A spanyol csapat természetesen azzal a szándékkal érkezett, hogy elégtételt vegyen a négy hónappal korábban otthonukban elszenvedett vereség miatt. Ráadásul az Európa-bajnokság döntői is kezdődtek két hét múlva és ők ott is érdekeltek voltak (sajnos minket ez ilyen szempontból nem érintett), tehát ez a találkozó a felkészülésük egy fontos állomása volt.


Nagy becsvággyal kezdett válogatottunk. Sorra vezettük a támadásainkat és úgy látszott a vendégek nem nagyon tudnak mit kezdeni velünk. Azonban játékosainkban olyan erős volt a gólt lőni akarás, hogy a védekezésről megfeledkeztek és ilyen rutinos csapat ellen ez szinte mindig megbosszulja magát. Most is ez történt. Az első játékrész közepén egyszercsak ott voltak a spanyolok a kapunk előtt. ... és szinte csak ők! Ketten is teljesen egyedül várták a labdát és a kapura lövő Rincon-nak még arra is jutott ideje, hogy az első rontott lövése után javítson és így megszerezze a vezetést. Ez a találat még elszántabb rohamokra sarkalta csapatunkat, de a félidőben már nem változott az eredmény.
A második játékrészben azonnal letámadtuk a vendégeket és meglepetésüket kihasználva, végre sikerült egyenlítenünk. A találkozó hátra lévő részében nagyon beszorítottuk ellenfelünket a kapu elé, de minden próbálkozásunkat sikerült hárítaniuk.


Az elért eredmény nem volt rossz, de bosszantó, hogy sokkal jobb is lehetett volna. 
 
Előzmények
Válassz a listából