Előző 582. Válogatott találkozó Következő

Jugoszlávia
  2:1  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1984.03.31. Helyszín: Szabadka, Szpartak-stadion Térkép
Vezette: Matusek, csehszlovák Nézőszám: 32000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők: Djurovszki/67 , Radanovics/81 , Gyimesi László /86

Cserék: Sesztics -> Djurovszki /46 , Pancsev -> B. Djurovszki /59 , Bodonyi Béla  -> Szabó Ottó  /62 , Dajka László  -> Mészáros Ferenc  /62 , Cvetkovics -> Baljics /72 , Esterházy Márton  -> Gyimesi László  /75 , Csongrádi Ferenc  -> Péter Zoltán  /75 , Zajec -> Elsner /84

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Jugoszlávia is nagyon gyengén szerepelt az Európa-bajnokságon. Bár így is jobban mint mi, hiszen selejtező csoportjukból az első helyen jutottak tovább, de döntőbeli csoportjukban nulla ponttal végeztek az utolsó helyen. Ezekután mindkét csapat számára presztízs értékű volt a mérkőzés.


Az első félidőben a labda ügyes megtartásával, okos adogatásokkal sikerült a hazai támadásokat megakadályozni, de ezzel párhuzamosan nem sikerült akciókat vezetnünk. Így azután egyik csapat sem jelentett veszélyt a másik kapujára és kissé unalmassá vált a mérkőzés.
A második félidőre a vendéglátók már úgy jöttek ki, hogy mindenáron döntésre viszik a dolgot. Sokkal többet és gyorsabban mozogtak. Ezt a felfokozott tempót a mieink csak a játékrész közepéig tudták ellensúlyozni. A jugoszláv támadások azonban sok veszélyt jelentettek és háromszor is megoldhatatlan feladat elé állították védelmünket. Hogy ezekből a helyzetekből "csak" két gól született annak köszönhető, hogy az egyik 11-est Kovács -nak sikerült hárítania. A találkozó végén a szépítő gólunk már a végeredményt jelentette.


Itt is annyi különbség mutatkozott a két csapat között, mint amennyit a nemzetközi eredmények alapján is feltételezni lehetett. 
 
Előzmények
Válassz a listából