Előző 581. Válogatott találkozó Következő

Spanyolország
  0:1  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1984.01.18. Helyszín: Cádiz, Ramón de Carrauza-stadion Térkép
Vezette: Worrall, angol Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők: Garaba Imre /69

Cserék: Csongrádi Ferenc  -> Péter Zoltán  /46 , Rincon -> Francisco /46 , Carrasco -> Sarabia /48 , De Andrés -> Salva /56 , Hannich Péter  -> Dajka László  /66

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Komoly próbának ígérkezett a mérkőzés. Az ellenfél csoportelsőként jutott tovább az Európa-bajnokságon és készültek a további küzdelmekre.


Mindkét csapat sokáig úgy játszott mintha még csak bemelegítenének. A csatárok adogattak egymásnak, néha-néha megpróbálkoztak az előre töréssel, de ezek a fellángolások nem sok sikert hoztak, így maradt a passzolgatás. Az első félidő fele után a hazaiak kerültek fölénybe, de próbálkozásaik továbbra sem jelentettek komoly veszélyt.
A szünet után mindkét csapat megpróbálkozott a támadások hatékonyságának a növelésével. A játék képe azonban nem sokat változott. Talán az is jellemző, hogy végül nem a csatároknak, hanem egy védőnek sikerült a kapuba találnia. Garaba , elunva a hiábavaló próbálkozásokat lövésre szánta el magát. 35 méterről küldte kapura a labdát és ez annyira meglepte a spanyol kapuvédőt, hogy már csak konstatállni tudta a gólt.


Szívós játékkal meglepő, de jogos győzelmet arattunk a nagy nevekből álló hazai csapat ellen. 
 
Előzmények
Válassz a listából