Előző 571. Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport (VII. Európa-bajnokság - Franciaország) Következő

Luxemburg
  2:6  
(1:2)
Magyarország

Időpont: 1983.03.27. Helyszín: Luxemburg, Municipal-stadion Térkép
Vezette: Geurds, holland Nézőszám: 4000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Reiter/3 , Póczik József /31 , Nyilasi Tibor /41 , Pölöskei Gábor /51 , R. Schreiner/56 , Hannich Péter /58 , Póczik József /58 , Póczik József /71

Cserék: Fazekas László  -> Kiss László  /63 , A. Schreiner -> Nurenberg /63 , Törőcsik András  -> Hajszán Gyula  /73

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az európa-bajnoki küzdelmek nyitánya volt ez a mérkőzés. Minden okunk meg volt a bizakodásra, hiszen az eddigi négy találkozásunk alkalmával sohasem jelentett gondot a luxemburgi válogatott legyőzése (gólkülönbség 25-5). Három alkalommal idegenben győztünk és a legutóbbi két alkalommal az 1976-os EB selejtezőn bizonyultunk jobbnak.


A fentiekben vázolt eredmények és várakozások után, alapos megdöbbenést okozott a hazaiak gyors vezető gólja. Bár volt már arra példa, hogy vezetek ellenünk, de ilyen gyorsan... Félóra is eltelt mire úgy-ahogy magához tért a csapat és a félidő végére már nálunk volt az egygólos előny.
A második félidő azután eloszlatott minden kétséget a két csapat erőviszonyai felől. Egyszerűen elsöpörtük a vendéglátókat. Az első félidőben Póczik  kezdte és most ő is fejezte be a gólgyártást és összesen három találatával nagyban hozzájárult az eredmény alakulásához.


Az első perceket leszámítva magabiztos, amolyan kötelező győzelmet arattunk egy szerény képességű gárda otthonában.
Fazekas  nehezményezte, hogy a szövetségi kapitány leszerélte és megkérdőjelezte, hogy szükséges-e egyáltalán a meghívása. Nem tudni, hogy ez volt-e az oka, de többször már nem szerepelt a válogatottban. 
 
Előzmények
Válassz a listából