Előző 572. Válogatott találkozó Következő

Portugália
  0:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1983.04.13. Helyszín: Coimbra, Városi stadion
Vezette: Konrath, francia Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők:

Cserék: Chalana -> Costas /46 , Nené -> Manuel Fernandes /46 , Carlos Manuel -> Alves /52 , Kiss László  -> Törőcsik András  /69 , Varga I. József  -> Hajszán Gyula  /77

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ezúttal Portugáliába látogatott csapatunk. A vendéglátókkal szemben nem volt fényes a mérlegünk. Az eddigi öt találkozásunkból csak kétszer sikerült döntetlent elérnünk, háromszor viszont alul maradtunk. Legutóbb az 1966-os világbajnokságon szenvedtünk vereséget.
Most is az volt a cél, hogy biztos védekezés mellett, egy-egy ellentámadásból próbáljunk gólhelyzet teremteni és gólt szerezni.


A mérkőzésen a biztos védekezés remekül sikerült. Sok adogatásos játékkal sikerült a támadásokat lelassítani. Sajnos nem csak a hazaiakat, hanem a mieinket is. A portugálokban pedig nem volt annyi energia, hogy megzavarják ezt a kényelmes játszadozást. Így a mérkőzés meglehetősen érdektelen labdázgatássá változott.
A találkozó végén, a 84. percben mégis kínálkozott egy esély, hogy megszerezzük a győzelmet. A sors azonban úgy döntött, hogy ezért a teljesítményért egyik csapat sem érdemel diadalt. Hannich  végzett el egy szabadrúgást, a hazai kaputól 22 méterre. Az erős lövés után a labda a bal kapufa tövéről a portugál kapus fejére vágódott, onnan viszont nem a kapuba, hanem szögletre pattant.


Az idegenben elért döntetlen igen értékes sikernek is értékelhető a remek erőt képviselő hazaiak ellen. A magyar gárda védekezése kiemelkedő volt, de a játékkal, különösen a támadó játékkal nem lehettünk elégedettek sem mi, sem a szövetségi kapitány. 
 
Előzmények
Válassz a listából