Előző 565. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  1:2  
(1:0)
Peru

Időpont: 1982.04.18. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Brummeier, osztrák Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Szentes Lázár /1 , Uribe/56 , Uribe/82

Cserék: Hannich Péter  -> Moldván Miklós  /60 , Bodonyi Béla  -> Szokolai László  /60 , La Rosa -> Navarro /65 , Tóth József  -> Varga I. József  /70 , Póczik József  -> Várady (Váradi) Béla  /70

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Világbajnoki főpróbához képest alaposan "felforgatott", az előző találkozóhoz képest hat új játékost (ebből kettő újonc) felvonultató csapat lépett a pályára. A külföldön szereplő játékosokat nem engedték haza (ők a februári Új-Zélandon játszott mérkőzéseken sem vettek részt) és ráadásul Nyilasi Tibor  és Törőcsik András  sem játszhatott sérülés miatt. Talán jobb is ha nem a világbajnoki csapat főpróbájának, hanem egy új csapat első próbálkozásának tekintjük a mérkőzést.


A fentiekhez képest meglepően jól kezdődött a találjozó. Alig futott le az első támadás, Szentes Lázár,  az egyik újonc góljával, máris vezettünk. Sajnos a későbbiekben meglátszott, hogy a játékosok nem ismerik egymás, nincsenek összeszokva. A játék akadozott, gyakran nem értették meg egymást labdarúgóink. Nem meglepő tehát, hogy kissé zavarodott válogatottunk nem tudta megakadályozni a peruiak egyenlítését. Az azért megdöbbentő volt, hogy még a győzelmet is meg tudták szerezni a vendégek.


A világbajnoki selejtezők befejezése óta játszott négy mérkőzésből háromon nem a világbajnokságra készülő csapat játszott. Ez azért nem nevezhető igazán hasznos felkészülésnek. 
 
Előzmények
Válassz a listából