Előző 553. Válogatott találkozó Következő

Spanyolország
  0:3  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 1981.04.15. Helyszín: Valencia, Luis Casanova-stadion Térkép
Vezette: Lambert, francia Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Kiss László /31 , Bodonyi Béla /84 , Nyilasi Tibor /90

Cserék: Satrústegui -> Santillano /46 , Marcos Alonso -> Aura /62 , Victor -> López Ufarte /62 , Mucha József  -> Varga I. József  /70 , Fazekas László  -> Bodonyi Béla  /77

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A spanyolok meglehetősen "nagy mellénnyel" készülődtek a találkozóra. Igaz több okuk is volt erre. Még soha nem kaptak ki magyar csapattól. Legutóbb alig több mint fél éve Budapesten értek el döntetlent ellenünk. Ráadásul fokozta az önbizalmukat, hogy nem sokkal ezelőtt a Wemblyben 2-1-re legyőzték az angol csapatot.


A pályára lépő hazaiakon érződött, hogy lebecsülték válogatottunkat. Pedig már ekkor is látszott, hogy nem leszünk könnyű ellenfél. Ennek adott nyomatékot félóra játék után Kiss László  gólja. Ettől kicsit felébredtek a spanyolok és erősítettek.
A felfokozott tempó a második félidőben is tartott. Válogatottunk azonban sikeresen állt ellen a rohamoknak. Az igazi meglepetés azonban csak ezután következett! Az összecsapás utolsó perceiben nem az öltözőben járt a magyar játékosok gondolata, hanem képesek voltak még kétszer a vendéglátók kapujába találni.


Óriási meglepetésre a túlzottan is magabiztos spanyolokat teljesen megérdemelten verte meg, még ilyen különbséggel is a magyar csapat. Mintha a válogatott erőnléti problémáit a téli, öthónapos szünet alatt sikerült volna megoldani. Jó előjel volt ez a siker a közelgő VB selejtezők előtt! 
 
Előzmények
Válassz a listából