Előző 526. Világbajnoki zónaközi pótselejtező (11. VB Argentína) Következő

Bolívia
  2:3  
(1:2)
Magyarország

Időpont: 1977.11.30. Helyszín: La Paz, Olimpiai Stadion
Vezette: Corver, holland Nézőszám: 55000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Törőcsik András /38 , Halász István /43 , Aragones/45 , Del Llano/80 , Aragones/90

Cserék: Angula -> Espinosa /30 , Bastida -> Sánchez /46 , Fazekas László  -> Pusztai László  /69 , Várady (Váradi) Béla  -> Nagy László  /69

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A hazai összecsapáson hatgólos előnyt szereztünk, így bizonyára nem a mérkőzés előtti izgatottság volt az oka, hogy többeknek alapos fejfájásuk volt. Az orvosok szerínt a nagy tengerszínt feletti magasság okozta ezt a kellemetlenséget. Ilyen magasságban még soha nem játszott a magyar válogatott.


Idegenben is megmutatkozott a két válogatott közötti színvonal különbség. A hazai csapat igyekezett és gyorsan vezetéshez is jutott. A továbbiakban azonban nem bírtak a védelmünkkel. A félidő végére kicsit bele is fáradtak a hiába való próbálkozásokba és ekkor mi is komolyabban vettünk egy-két támadást. Ennek eredményeként a szünetet már mi kezdhettük előnnyel. Ez az egygólos előny meg is maradt végig.


Ezzel a győzelemmel hivatalossá vált, amit már az előző találkozó után is tudni lehetett, csak még nem mertük "elkiabálni": 12 év után ismét kijutottunk a VB-re. Vagyis, ami 1970-ben és 1974-ben nem sikerült az végre most összejött! 
 
Előzmények
Válassz a listából