Előző 514. Válogatott találkozó Következő

Argentína
  5:1  
(4:0)
Magyarország

Időpont: 1977.02.27. Helyszín: Buenos Aires, Boca Juniors-stadion Térkép
Vezette: Barreto, uruguayi Nézőszám: 60000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Bertoni/11 , Bertoni/18 , Luque/37 , Bertoni/44 , Luque/47 , Zombori Sándor /61

Cserék: Ebedli Zoltán  -> Zombori Sándor  /38 , Pusztai László  -> Fazekas László  /46 , Magyar István  -> Várady (Váradi) Béla  /46 , Houseman -> Felman /62 , Luque -> D. Maradona /62 , Villa -> Benitez /65

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Baróti Lajos  szövetségi kapitány most 100. alkalommal dirigálta a nemzeti tizenegyet.
Az amerikai túra talán már a másfél év múlva sorra kerülő világbajnokságra is "kacsintgatott". Ennek a túrának a harmadik mérkőzésén a rendező ország csapatával, a majdani világbajnokság helyszínén küzdhettünk meg.
Egy éve Budapesten győzelmet arattunk az akkor nálunk vendégeskedő argentín válogatott felett. De a most pályára lépő argentín csapat már nem volt ugyanaz mint amelyikkel akkor kerültünk szembe. Több poszton is fiatalításra került sor. Most otthoni környezetben várták a visszavágás lehetőségét. Az is a tényekhez tartozik, hogy a magyar válogatotban is csupán öten voltak tagjai az akkor győztes csapatnak.
Két és fél hét alatt már a harmadik találkozónkra került sor. A játékosok már kissé fáradtak voltak, ráadásul a találkozóra nagy hőségben került sor.


Labdarúgóink a mérkőzésen gyorsan megtapasztalhaták, hogy az argentínok komolyan gondolták a "budapesti csorba kiköszörülését". Tulajdonképpen egyetlen pillanatig sem volt esélyünk. Már az első félidőben végérvényesen "elsöpörtek" bennünket a rendkívül erőteljesen, energikusan és nagy becsvággyal küzdő hazaiak. Támadásaink veszély nélkül haltak el a keményen és határozottan fellépő védelmi soron. Az argentín csatárok pedig gyors és célratörő akcióikkal megoldhatatlan feladat elé állították védelmünket.


Két dolgot mindenképpen elárult a mérkőzés. Előszőr azt, hogy az argentínok nagyon komolyan veszik elhatározásukat: a hazájukban rendezett világbajnokságot csak ők nyerhetik meg. Másodszor azt, hogy bizony nekünk még nagyon sok feladatunk van, ha szeretnénk tisztes helytállást tanusítani a világbajnoki küzdelmekben. 
 
Előzmények
Válassz a listából