Előző 455. Válogatott találkozó Következő

Ausztria
  0:2  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1971.04.04. Helyszín: Bécs, Práter-stadion Térkép
Vezette: Kamber, svájci Nézőszám: 40000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Hoffer József 

Góllövők: Bene Ferenc /70 , Bene Ferenc /84

Cserék: Mészöly Kálmán  -> Juhász Péter  /14 , Kocsis Lajos  -> Szűcs Lajos  /46 , Sturmberger -> Horvath /46 , Sturmberger -> Horvath /46 , Gallos -> Gassner /71

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A legutóbbi találkozó döntetlenje előtt négy győzelem mutatta, hogy az utóbbi időben jól ment nekünk a "sógorok" ellen.
Készültek is nagyon a hazaiak, hogy végre megszakítsák ezt a rossz szériát.
Csapatunk összeállításában szinte szenzáció számba ment, hogy közel két év, tizenhárom válogatott találkozó kihagyása után ismét a játékosok között üdvözölhették a szurkolók Albert Flórián t.


Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott. Jól játszottunk, de nem voltunk nagyon veszélyesek a kapura. A védelmünk pedig megbízhatóan kapcsolta le a hazaiak támadásait.
A második félidőben azután fokozatosan felülkerekedtűnk. A két bravúros gól azonban csak az utolsó húsz percben született. Különösen a második volt rendkívül látványos, a csatár helyzetfelismerését és rúgótechnikáját dícsérő. 35-40 méterre járt az osztrák kaputól, amikor észrevette, hogy az osztrák kapus éppen a 16-os környékén ácsorgott. Lövésre szánta el magát és a kapus mellett a sarokba lőtt.


A találkozó után a brazíl szövetség elnöke, Joao Havelange meghívta a válogatottat egy júliusi összecsapásra.
Külön öröm volt, hogy az aznap játszott másik két osztrák-magyart is megnyertük. Az utánpótlás 2-0, az ifjúságiak pedig 5-0 arányban diadalmaskodtak. 
 
Előzmények
Válassz a listából