Előző 452. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  1:1  
(1:1)
Ausztria

Időpont: 1970.09.27. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Csanak, jugoszláv Nézőszám: 30000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Hoffer József 

Góllövők: Vidáts Csaba /13 , Redl/27

Cserék: Konrád III. János  -> Mészöly Kálmán  /46 , Karsai László  -> Kocsis Lajos  /46 , Starek -> Ettmayer /46 , Sturmberger -> Krieger /65

Kiállítások: Göröcs János /0
Kommentár:

Az utóbbi négy osztrák-magyart mi nyertük, így érthető, hogy a "sógorok" nagyon készültek az összecsapásra.


Nagyszerűen kezdtünk. Szép játékkal veszélyeztettük a vendégek kapuját és még negyed óra sem kellett a fejesből született vezető gólhoz. A találat után is lendületesen támadt válogatottunk és már mindenki az újabb gólra készült. Meg is érkezett. Azonban nem úgy ahogyan reméltük. Labdarúgóink annyira belefeledkeztek a támadásokba, hogy a védekezésről teljesen elfelejtkeztek. Redl teljesen egyedül támadhatta meg a kapunkat és pontos találatával ki is egyenlített. Jellemző, hogy annyira előre húzódott mindenki, hogy az első védőjátékos akkor ért csak vissza, amikor már a hálóban volt a labda. Az egyenlítés "feldobta" a vendégeket és veszélyes akciók sorát indították.
A védelmünket a második félidőben is nehéz feladat elé állították a meg-megújuló osztrák rohamok. A válogatott helyzetén sokat rontott, hogy a 48. percben Göröcs  megsérűlt. A játékos kiesése miatti nehézségeket fokozta, hogy a szövetségi kapitány minden lehetséges cserét kihasznált a szünetben, vagyis senki nem jöhetett be a sérült helyett. Tíz emberrel küzdött tovább a csapat. Gólt nem kaptunk, de sajnos nekünk is csak két nagy helyzetre futotta. Előszőr Fazekas  tizenhét méteres lövése, majd Kocsis  huszonkét méteres szabadrúgása csattant a kapufán.


Bár nem játszottunk rosszul és a körülményekhez képest az eredménnyel elégedettek lehetünk, mégis meg kell jegyezni, hogy az osztrákok modernebb labdarúgást mutattak be. 
 
Előzmények
Válassz a listából