Előző 453. Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport (IV. Európa-bajnokság - Belgium) Következő

Norvégia
  1:3  
(0:2)
Magyarország

Időpont: 1970.10.07. Helyszín: ismeretlen
Vezette: Bogens, holland Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Hoffer József 

Góllövők: Bene Ferenc /6 , Nagy László /23 , Iversen/50 , Karlsen/69

Cserék: T. Fuglset -> Seermann /46 , Iversen -> Hasund /86

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Nagyon várták a magyar csapatot. Elsősorban azért, mert emlékeztek arra, hogy eddigi négy összecsapásunk alkalmával milyen szép játékot mutattunk. Igaz a legutóbbi mérkőzés 1957-ben volt (347. mérkőzés). Az érdeklődést mutatta, hogy még V. Olaf király is megjelent a találkozón.
Válogatottunk komolyan felkészült az ellenfélre, de azért számítottunk a győzelemre.
A mérkőzés szakadó esőben kezdődött.


Mindjárt a kezdés után láthatóvá vált válogatottunk nagy fölénye. Könnyedén, magabiztosan játszottunk. A hazai védelem pedig idegeskedve, kapkodva próbálta meg hárítani a támadásainkat. Az egyik ilyen akciónál Borno "lyukat rúgott". Müller  lecsapott a labdára, hátra gurította a befutó Bene  elé, aki nem tétovázott, megszerezte a vezetést. Újra és újra helyzetek alakultak ki a norvég kapu előtt. Egy szép összjáték után pedig sikerült növelni az előnyünket.
A második félidőben a hazai csapat belelendült a játékba. Nagyon gyorsan szépítettek és minden esélyük megvolt az egyenlítésre is. Egyesek balszerencséje másoknak szerencse. Most a norvég kapus óriási hibája biztosította be győzelmünket. Kocsis  távoli beívelését, úgy ejtette a kapuba, hogy senki nem volt a közelében.


Noha az EB rajt jól sikerült, korántsem lehetett nyugodt a játékot illetően a szakvezetés. Az eredmény természetesen nem volt rossz, de nem szabad megfelejtkezni arról, hogy a norvég válogatott nem számított jelentős ellenfélnek.
A találkozó előmérkőzésén a két utánpótlás válogatott csapott össze és nem volt jó előjel sem a mérkőzésre, sem a távolabbi jövőre nézve, hogy 1-0-ra kikaptunk. Talán érdemes elgondolkodni az akkori MLSZ elnök, Terpitkó András dr. egy megjegyzésén: "A norvég játékosok elkéretőztek munkahelyükről, legyőzték az NB I-es játékosokkal felálló utánpótlás csapatot, azután rohantak vissza dolgozni." 
 
Előzmények
Válassz a listából