Előző 450. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  1:2  
(1:0)
Svédország

Időpont: 1970.05.16. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Linemayr, osztrák Nézőszám: 30000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Hoffer József 

Góllövők: Fazekas László /19 , Persson/59 , Ejderstedt/83

Cserék: Hellström -> S. G. Larsson /46 , Axelsson -> Kristensson /46 , Nordahl -> Turesson /46

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A "megújított" válogatott első igazi erőpróbája volt ez a mérkőzés. A svédek felkészülésnek szánták a találkozót, hiszen ők a világbajnokságra készültek.


Az első félidőben sokkal jobbak voltunk ellenfelünknél. Nagy fölényünket nem sikerült teljes mértékben gólokra váltanunk. A 13. percben Kocsis  már a 16-oson belül cselezgetett. Axelsson úgy gondolta mindenképpen meg kell állítani. Mivel azonban nem bírt vele, ezért egyszerűen hátúlról lábkulcsba fogta. Ezt a svéd "akciót" azonban a játékvezető nem találta szabálytalannak. Nem sokkal ezután szereztük meg a vezetést. Ebben a félidőben még két alkalmunk nyílt arra, hogy növeljük az előnyűnket. De Dunai II.  három méterről a kapu mellé gurított, Fazekas  felhőfejesét pedig a vendégek kapusa hárította bravúrral.
A második félidőben is megmaradt némi fölényünk, de két kapushiba két svéd gólt eredményezett és ezzzel a mérkőzést is elvesztettük.


A svéd szövetségi kapitány hálás volt: "Ez a győzelem nekünk a legjobbkor jött Mexikó előtt. Így mindjárt jobb érzés világbajnokságra utazni." Mit tehetnénk ehhez hozzá? 
 
Előzmények
Válassz a listából