Előző 364. Válogatott találkozó Következő

Jugoszlávia
  2:4  
(2:2)
Magyarország

Időpont: 1959.10.11. Helyszín: Belgrád, JNA-stadion Térkép
Vezette: Jonni, Olasz Nézőszám: 55000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Albert Flórián /4 , M. Mujics/12 , Kosztics/15 , Albert Flórián /33 , Albert Flórián /69 , Bundzsák Dezső /82

Cserék: Beara -> Soskics /38 , Bozsik József  -> Szojka Ferenc  /43 , Crnkovics -> Galics /43 , Mihajlovics -> Liposinovics /77 , Albert Flórián  -> Bundzsák Dezső  /77

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Mikor legutóbb Jugoszláviában járt válogatottunk, akkor Sándor  három gólt lőtt, úgyhogy most külön őrzőt kapott.


A mérkőzésen azután kiderült, hogy déli szomszédaink nagyot tévedtek. A jobbszélső őrzése ugyan remekül sikerült, hiszen a 19 éves Miladinovics nagyon lelkiismeretesen látta el feladatát. De már az első precekben megvillant a középcsatárunk, a fiatal, 18 éves Albert . Ezt a gólt még kiegyenlítették a hazaiak, sőt lelkes játékukkal még az előnyt is megszerezték, de...De egyszerűen nem tudtak mit kezdeni ezzel az ördöngős fiúval és ismét két nagyszerű Albert  gól következett és ismét mi vezettünk. Albert  olyan fantasztikus játékot produkált, hogy még a hazai közönség is kénytelen volt elismerni és csodálni tudását. Technikája káprázatos, cselei, ötletei követhetetlenek és meglepőek voltak, így képes volt a védelem teljes összezavarására. Még a találkozó végére is jutott egy magyar gól.


Érdekesség, hogy a Sándor ra állított fiatal Miladinovics annyira komolyan vette a feladatát, hogy amikor, a második félidő kezdete után a magyar labdarúgó a rádiónak mondott néhány szót, akkor is ott állt mellette. Egy pillanatig sem hagyta őrizetlenül. 
 
Előzmények
Válassz a listából