Előző 162. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:3  
(1:1)
Ausztria

Időpont: 1932.10.02. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Barlassina, Olasz Nézőszám: 28000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Máriássy Lajos dr. 

Góllövők: Kalmár Jenő /31 , Borsányi Ferenc /40 , Déri (Deutsch II.) Károly /47 , H. Müller/53 , Braun/72

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az egész magyar labdarúgó világot, de talán nem túlzás azt állítani, hogy az egész országot a győzni akarás gondolata hatotta át. Ennek két oka is volt. Az egyik, hogy labdarúgó történelmünk legsúlyosabb vereségét az előző, a tavasszal lejátszott osztrák-magyaron szenvedtük el (158. mérkőzés) A másik, hogy majdnem napra pontosan harminc éve volt annak, hogy előszőr találkozott egymással a két ország válogatottja (1902. október 12.) és a jubileumot szerettük volna legalább egy itthoni győzelemmel ünnepelni.


Rendkívül nagy iramú, hajtós mérkőzés volt. Keményen küzdött a két csapat és a játékvezetőnek nem kis feladatot jelentett féken tartani az indulatokat. (De megoldotta!) Semmivel sem voltunk rosszabbak mint a vendégek. Sőt...
Két gólt is lőttünk, mégis "egállal" mehettünk az öltözőbe, mert a második találat öngól volt. A második játékrészben megint mi szereztünk előnyt. Ezt már valóban a "sógorok" egyenlítették ki és a hajrában még a vezetést is megszerezték.
A mérkőzés után az osztrák szövetségi kapitány Hugo Meisl szerínt is a döntetlen lett volna az igazságos eredmény, de ő nem bánkódott, hogy végtére is nem úgy alakult.


A kudarc után a szokottnál is több támadás érte szövetségi kapitányunkat, aki ezek után a lemondás gondolatával is foglalkozott. 
 
Előzmények
Válassz a listából