Előző 913. Világbajnoki selejtező Következő

Magyarország
  4:0  
(2:0)
Andorra

Időpont: 2016.11.13. Helyszín: Budapest, Groupama Aréna Térkép
Vezette: Nicolaides Christos (Ciprus) Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Storck Bernd 

Góllövők: Gera Zoltán /33 , Lang Ádám /43 , Gyurcsó Ádám /73 , Szalai Ádám /88

Cserék: Martínez Cristian -> Martínez Alexandre /67 , Kleinheisler László  -> Stieber Zoltán  /74 , Gyurcsó Ádám  -> Németh Krisztián  /81 , Rodriguez Victor -> Moreira Victor /83 , Gera Zoltán  -> Böde Dániel  /84 , Pujol Marc -> Sánchez Juli /87

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ismét VB selejtező és egyben az év utolsó tétmérkőzése is. Még két nap múlva kifut a pályára a nemzeti tizenegy, de az barátságos mérkőzés lesz Svédország ellen.
Szóval selejtező...
Az ellenfél Andorra. Egy olyan válogatott amely 1996 óta, az első hivatalos válogatott találkozójuk óta, lejátszott 138 mérkőzést és ebből mindössze hármat nyert meg. A mai mérkőzést megelőző 85 összecsapáson nem sikerült nyernie. Idegenben még soha nem nyertek és döntetlent is csupán nyolc alkalommal értek el.

Sokan beszének arról, hogy a vendégek szervezett és kemény védekezést mutatnak be. Amit azzal igazolnak, hogy idén még (egy kivételével) nem kaptak két gólnál többet egy-egy találkozón. Az az említett egy kivétel a selejtezőn Portugália ellen kapott hat gól.

Nálunk Nikolics és Kádár nem lépnek pályára. Előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt. Gera játéka kérdéses volt, de végül vállalni tudta a játékot. Így már 96-szoros válogatott.
Az andorrai csapatból eltiltás miatt hiányzik a csapatkapitány Ildefons Lima, aki száznál is többször volt válogatott. Egyébként is kicsi a keretük, csere alig van. Több fiatal is lehetőséget kap.

A csapat természetesen győzelemre készül, ami nem is csodálható, sőt inkább elvárás!
Mondhatni, hogy ezen a mérkőzésen egy "nagyon-nagyon-kötelező" győzelem a minimum elvárás!
A vendégek részéről a legtöbb amit várnak az csupán annyi, hogy sokáig tudkják kapott gól nélkül kihúzni.

Mi három forduló után a harmadik helyet foglaljuk el a csoportban. Előttünk két ponttal Portugália, az első pedig a mind a három mérkőzésüket megnyerő Svájc. A célunk a második hely! A kilenc csoportelső automatikusan kijut, a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik.


A találkozó úgy kezdődött, ahogy várható volt. A vendégek védekeztek, mi pedig nem nagyon találtuk az ellenszert.
Az első helyzetünk a tizenegyedik percben volt. Kleinheisler indította Besét, akit csak a tizenhatoson belül tudtak szerelni.
A továbbiakban elsősorban nálunk a labda, de valamire való helyzetre még várni kell. Egészen a huszonhatodik percig. Dzsudzsák futott fel a jobb oldalon, majd beadott Szalainak, aki fordulásból lőtt kapura. A kapus a helyén volt. Ezután több ígéretes támadást vezettünk, de valahol mindig elakadt a labda. Néha szabálytalanság, esetleg tizenegyes-gyanúsan.
A harmincharmadik percben Dzsudzsák jobbról adott be. A kapus kitenyerelte a labdát, ami Gera elé került és a csatár tíz méterről a bal alsóba gurított. (1-0)

A gól után sorban alakítottuk ki a helyzeteket és a negyvenharmadik percben ismét a vendégek hálójában áll meg a labda. Dzsudzsák vezette föl a labdát majd beadott a kapu elé, ahol az érkező Langról a kapu jobb alsó sarkába vágódott a labda. (2-0)

A második félidő eleje egyértelmű fölényünk mellett számtalan gólhelyzetünkkel telt. Szinte minden percre jutott egy-egy újabb gólt ígérő támadás.
Ennek ellenére a hatvannyolcadik perc a vendégek számára hozott sikert. San Nicolas lövését kellett hárítania Gulácsinak. Ez volt az első andorrai helyzet.
A hetvenharmadik perc újabb gólt hozott. Gera passzolt az ötös bal sarkánál helyezkedő Gyurcsónak, aki a bal alsóba küldte a labdát. (3-0)

További helyzetein végül a nyolcvannyolcadik percben értek újabb góllá. Stieber ügyesen húzott el a bal oldalon, majd remekül adott középre Szalaihoz sarokkal finoman irányítja kapura a labdát. A becsapott kapus már tehetetlen volt, egy menteni igyekvő védő pedig már hiába ér bele. Mivel érdemben az andorrai nem módosított a labda irányán, így a gól Szalaié és bizony megér egy szépség-díjat.

A kötelező tehát meg volt. A három pont megvan.

A csoport többi találkozóján Svájc-Feröer 2-0, Portugália-Lettország 4-1. Tehát az előttünk állók szintén nyertek, így a helyzet semmit nem változott. Svájc 100%-os, 12 ponttal vezeti a csoportot, Portugália 9 ponttal a második és mi 7 ponttal vagyunk a harmadik helyen. Ferröer 4, Lettország 3 ponttal következik, míg a sort Andorra zárja 0 ponttal.

Márciusban Portugália következik...

  
 
Előzmények
Válassz a listából