Előző 784. válogatott találkozó Következő

Magyarország
  1:4  
(0:3)
Brazília

Időpont: 2004.04.28. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: De Santis, olasz Nézőszám: 45000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Kaká Ricardo Leite/33 , Luís Fabiano Clemente/36 , Luís Fabiano Clemente/45 , Torghelle Sándor /56 , Ronaldinho Ronaldo Assis/76

Cserék: Lipcsei Péter  -> Juhász Roland  /46 , Pető Zoltán  -> Bodor Boldizsár  /46 , Simek Péter  -> Torghelle Sándor  /46 , Cafú Marcos de Moraes -> Mancini Alexsandro Amantino /46 , Roberto Carlos da Silva -> Dédé Leonardo de Deus /46 , Zé Roberto da Silva -> Edú Gaspar /46 , Kenesei Krisztián  -> Szabics Imre  /59 , Juninho Pernambucano Antônio -> Júlio Baptista /60 , Kaká Ricardo Leite -> Alex Alexsandro de Souza /60 , Gera Zoltán  -> Dvéri Zsolt  /67 , Juan dos Santos -> Bordon Marcelo /67 , Molnár Balázs  -> Farkas Balázs  /69 , Ronaldinho Ronaldo Assis -> Felipe Loureiro /77 , Bodnár László  -> Hercegfalvi Zoltán  /85

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Nem túl gyakori, hogy a válogatott csapat mérkőzéseire minden jegy elkel. Sőt! Akkora a kereslet a belépők iránt, hogy meglehetősen magas (négy-ötszörös) felárakkal is elkelnek. De hát a Brazil válogatott sem mindennapos ellenfél.
Bár ha megnézzük a nagynevű gárda elleni mérlegünket, az talán sokakat meglep. Az eddigi négy találkozásunkból hármat mi nyertünk és egy döntetlenre végződött. Az aranycsapat nyitotta a sort, az 1954-es világbajnokság döntőjében, amikor 4-2-re diadalmaskodtunk. Ezután ismét a világbajnokságon találkoztunk. 1966-ban a selejtezőkön csapott össze a két gárda. Legendás mérkőzés kerekedett! 3-1-re győztünk, úgy, hogy egy szabályos gólt a bíró nem is adott meg. Farkas gólját "az évszázad gólja" címmel illették és ezen a találkozón kapta Mészöly az újságíróktól a "Szőke Szikla" nevet. Harmadszor Brazíliában találkoztunk. A dél-amerikai válogatott akkor játszotta Pelé visszavonulása után az első mérkőzését. Nagyon szerettek volna bizonyítani. A világbajnoki cím védője azonban nem tudott felülkerekedni rajtunk, akik akkor sem jutottunk ki a VB-re?. Negyedszerre 1986-ban nézett egymással szembe a két alakulat. Ekkor először Magyarországon. A meglehetősen tartalékos felállású brazilok nem fejtettek ki jelentős ellenállást és sima 3-0-ás győzelmet arattunk.

Most világbajnokként és világranglista-vezetőként érkezett hozzánk a brazil válogatott. Csapatunkban ezúttal az idegenlégiósok is pályára léptek, tehát a legjobb felállásunkban szállhattunk szembe Parreira legénységével.

Az ismerkedés, puhatolózás percei után, a tizenegyedik percben villant meg először a brazil válogatott. Kaká cselei után Fabianóhoz továbbított, aki meglehetősen kiszorított helyzetből lőtt kapura. Lövése a bal kapufáról vágódott vissza a játéktérre. Ronaldinho nyolc méterről ollózva próbálta meg a hálóba juttatni a labdát, de fölé lőtt. Játékosaink nem illetődtek meg, sőt támadásokat is vezettünk. A tizenhetedik percben Kenesei szabadrúgását Dida vetődve fogta, majd a huszonhatodikban ismét Kenesei célozta meg a kaput. A rövid felsőbe tartó labdát a brazil portás csak öklözni tudta. Természetesen a vendégek is vezettek támadásokat és ennek a harmincharmadik percben eredménye is mutatkozott. Ronaldinho a védők közül kilépő Kakához továbbított, aki a kapunak háttal állva, sarokkal vette át a labdát és tíz méterről a léc alá bombázott. (0-1)
Három perc múlva ismét Kaká próbálkozott. Molnáron keresztül becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd lőtt. Babos fogni akarta a labdát, de kiperdült a kezéből, éppen Fabiano elé, aki az ötös vonaláról gurított a hálóba. (0-2)
Már éppen a szünetet készült befújni a bíró, amikor Ronaldinho negyven méteres átadása eljutott Roberto Carloshoz. A 100. válogatottságát ünneplő játékos középre passzolt, ahol Fabiano pontosan érkezett és közelről továbbított a hálónkba. (0-3)

A második félidő elején a frissen becserélt Torghelle rázta fel csapatunkat. Lendületesen és pontosan szervezte a támadásokat, majd alig több, mint tíz perc elteltével a Husztitól kapott labdával iramodott meg. Tisztán törhetett kapura, de elsőre a kapust találta el. A kipattanóból azonban javítani tudott és a labda a világbajnok hálójában kötött ki. (1-3)
Ezután kicsit úgy tűnt, mintha mind a két csapat elégedett lenne az eredménnyel. Igazi veszélyben nem forogtak a kapuk és a sok csere miatt a játék is kicsit szétdarabolttá vált. Még negyed óra volt hátra, amikor Ronaldinhot éppen le akarta hozni a brazil kapitány. A csatár hatásos utolsó akciót választott. A tizenegyes pont környékén kapta meg a labdát, kicselezte a védőt, a kapust és kisodródott helyzetből továbbított az üres kapuba. (1-4)
A végére még jutott egy magyar helyzet. Szabics a büntetőn belül becsapta védőjét és pontosan Huszti fejére helyezte a labdát, a fejest azonban Dida bravúrral kiütötte.

Vége szakadt hát a nem túl sok mérkőzésből álló, de annál dicsőségesebb veretlenségi sorozatnak. A brazilok érthető elégedettséggel értékelték a találkozót. Matthaus szerint a mérkőzés megmutatta, hogy min kell még javítanunk. Hiányolta játékosai lelkesedését, sokallta az elkövetett hibák számát. 
 
Előzmények
Válassz a listából