Előző 723. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  1:0  
(0:0)
Litvánia

Időpont: 1998.05.27. Helyszín: Nyíregyháza, Városi stadion Térkép
Vezette: Lica, román Nézőszám: 17000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan 

Góllövők: Hrutka János /49

Cserék: Korsós Attila  -> Tóth Norbert  /59 , Stumbrys -> Morinas /60 , Buitkus -> Baltusnikas /71 , Glaveckas -> A. Stesko /73 , Herczeg Miklós  -> Kovács Zoltán  /73 , Mikulenas -> I. Stesko /79 , Hrutka János  -> Korsós György  /80 , Lisztes Krisztián  -> Szilveszter Ferenc  /82 , Preiksaitis -> Grudzinskas /85

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Macedóni után újabb olyan csapat amelyikkel első alkalommal nézünk szembe. A vidéki városban nagyon lelkes közönség várta a két csapatot.


A magyar válogatott sokat támadott, de a litvánok sem maradtak adósak. A vendég csapat szép, de meddő játékot mutatott be. Igaz, egyik helyzetük gólra váltását a huszonkilencedik percben csak szabálytalanul tudtuk megakadályozni és így büntetőhőz jutottak. A 11-est viszont nem tudták értékesíteni (Buitkus mellérúgta). Meg kell állapítanunk, hogy a szerencsére is szükségünk volt a döntetlen megtartásához, bár akár vezetést is szerezhettünk volna.
A második játékrészt is támadásokkal kezdtük és négy perccel a kezdés után szabadrúgáshoz jutottunk. A labdát Hrutka  huszonöt méterről csavarta a kapu bal felső sarkába. A továbbiakban is mi alakítottunk ki lényegesen több helyzetet, de egyikből sem sikerült a kapuba találnunk.


A litvánok még így a csapat sztárjai nélkül is jó benyomást keltettek, különösen az első félidőben. De mi győztünk! 
 
Előzmények
Válassz a listából