Előző 57. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  6:2  
(2:1)
Ausztria

Időpont: 1915.11.07. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Oláh Aladár, Magyar Nézőszám: 12000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Minder Frigyes 

Góllövők: Kertész II. Vilmos /7 , Schaffer Alfréd /21 , Heinzl/25 , Tóth-Potya (Toldi) István /58 , Schaffer Alfréd /75 , Tóth-Potya (Toldi) István /76 , Studnicka/80 , Schaffer Alfréd /90

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: Hoel/61 , Kovács Elemér /63
Kommentár:

A csapatot a válogató bizottság  állította össze.
A vendég csapat ezen a mérkőzésen játszott előszőr a Habsburg-család színeitben pompázó "svarcgelb" (fekete-sárga) csíkozású mezben. A kezdéskor csak 10 magyar játékos futott ki a pályára. Payer  ugyanis csak három perc késéssel érkezett meg és csatlakozott a csapathoz. Schaffer  "Spéci" a nép akaratából került be a csapatba. Sokan ellenezték a beállítását elsősorban rengeteg klubcseréje miatta nehezteltek rá.

 

Eddig csak egyszer sikerült a "sógoroknak" magyar földön nyerniük, két mérkőzéssel korábban. Azonban a közelmúlt sikereire alapozva győzelmi reményekkel, sőt győzelmük biztos tudatában jöttek Budapestre. Talán ez volt annak is az oka, hogy miután gyors vezetéshez jutottunk hihetetlenül idegesen és kegyetlenül durván kezdtek játszani. Rugdosás, lökdösés, könyökölés, sőt ütések. Brandstätter nekitámadt Schlossernak, szinte harcképtelenné tette Borbást . Bíróba  is beleszállt Hoel, ő azonban igyekezett elégtételt venni és verekedés alakult ki. Ennek eredményeként Hoelt és a csapattársa segítségére siető Kovácsot  kiállította a játékvezető. Mindkét kiállítás, monhatni rekord. Most előszőr állítottak ki a magyar csapatból és ellene is játékost.

 

Schaffer  első válogatott mérkőzése volt ez. A bemutatkozása fantasztikusan sikerült, hiszen egyből három gólt rámolt be a fekete-sárgák kapujába. De egészében a csapat játékával mégsem volt elégedett a korabeli kritika. 
 
Előzmények
Válassz a listából