Előző 531. Világbajnoki csoportmérkőzés 1. csoport (11. VB Argentína) Következő

Franciaország
  3:1  
(3:1)
Magyarország

Időpont: 1978.06.10. Helyszín: Mar del Plata, San Martin-stadion
Vezette: Coelho, brazil Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Lopez/24 , Berdoll/38 , Zombori Sándor /42 , Rocheteau/43

Cserék: Papi -> Platini /46 , Nagy László  -> Csapó Károly  /73 , Rocheteau -> Six /76

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A szép búcsú lehetőségén kívül egyéb tétje már nem maradt számunkra a mérkőzésnek. Ugyanez volt a helyzet a franciákkal is, hiszen ők is nulla ponttal álltak. Aki itt győz, harmadik a csoportban, aki veszít utolsó. Igazi presztízs csata és ez nem is olyan kis tét, ha meggondoljuk!
A válogatottban helyet kapott az a két játékos, akik az eltiltás miatt az előző találkozón nem szerepelhettek. A kapuban ismét Gujdár  védett, bár ez nem volt igazán indokolható, hiszen Mészáros  remekül helytállt.
A találkozó késéssel kezdődött, mert a franciák csak ugyanolyan színű mezt hoztak mint a magyarok. A Mar del platai helyi csapat vezetői kisegítették őket egy garnitúra zöld-fehér csíkos mezzel.


Nem a ruha teszi az embert! Nyílván ismerik ezt a mondást francia földön is, mert a válogatottjukat nem különösebben feszélyezte a szokatlan mez. Gyorsan kézbe vették az irányítást és nem is engedték ki többet.
Nem sok eredményt hoztak azonban a támadásaik, mert a gól csak nem akart megszületni. Az első félidő közepe felé egyszer csak Lopez indult meg a labdával. A védők talán azt gondolták, hogy úgyis le fogja adni valakinek, mert nem támadták meg. Amikor huszonöt méterre járt a kapunktól hírtelen lövésre szánta el magát. A hatalmas bomba a bal felső sarokba vágódott. Ezután is rendszeresek voltak a francia támadások. Berdoll egy védelmi hiba folytán a 16-osnál megszerezte a labdát, becsapott még két védőt is és tizennégy méterről laposan a jobb alsó sarokba gurított. Ha ritkán is, de néha mi is támadtunk. Nagy  adta be a labdát, Nyilasi  Zombori  elé fejelte, ő visszaadta, azután visszakapta majd tizenhét méterről a bal felső sarokba csavarta a labdát. Ezt nem hagyhatta "szó nélkül" a francia csapat és azonnal heves támadásba kezdtek. Rouyer bal oldalról adott középre, Papi estében küldte tovább a labdát Rocheteau elé, ő pedig hat méterről továbbított a kapuba. A szünet után még Platini rúgott egy hatalmas kapufát. Nem sokkal ezután szabadrúgáshoz jutottunk. Zombori  lövése a sorfalról a kapufára vágódott, majd az egyik befutó védő felszabadított. Komolyabb esemény ezután már nem történt.


Sajnos a szép búcsú sem sikerült. Pont nélkül, a csoportunkban az utolsó helyet elfoglalva utazhattunk haza. 
 
Előzmények
Válassz a listából